Tačiau šio posėdžio išvakarėse komisijos vadovui Algimantui Salamakinui jis pareiškė vykstąs į užsienį, todėl negalįs dalyvauti posėdyje ir paprašė atidėti svarstymą kelioms savaitėms. Komisijos vadovas į K.Bobelio prašymą atsižvelgė ir iš vakarykščio posėdžio darbotvarkės išbraukė Seimo liberalų reikalavimą apsvarstyti parlamentaro elgesį .

Politiką rado kabinete

Tačiau vakar prasidėjus Etikos ir procedūrų komisijos posėdžiui paaiškėjo, jog K.Bobelis niekur neišvykęs ir yra Seimo rūmuose. Krikščionių demokratų lyderis iš pradžių dalyvavo Savivaldybių asociacijos suvažiavime, o vėliau atsidūrė savo darbo kabinete.

Ten K.Bobelį ir rado šio politiko specialiai ieškoti pasiųsta Etikos ir procedūrų komisijos darbuotoja. Tačiau krikščionis demokratas į pasiuntinės raginimus ateiti į vykstantį posėdį nereagavo. Kandidatas į Prezidentus, aiškindamas, esą privalo skubiai išvykti, užsimetė švarką ir dingo.

Išsiųs specialų kvietimą

Sužinoję, jog K.Bobelis paspruko iš Seimo rūmų ir į posėdį neatvyks, komisijos nariai nutarė kandidatui į Prezidentus daugiau nuolaidų nebedaryti. Kitą pirmadienį Etikos ir procedūrų komisija ketina priimti sprendimą dėl K.Bobelio pareiškimų net ir tuo atveju, jei šis neatvyktų į posėdį.

Parlamentarui žadama įteikti net registruotą kvietimą atvykti į komisijos posėdį, kurį gavus K.Bobeliui teks pasirašyti. „Tuomet galės elgtis kaip nori. Būti Niujorke ar Belvederyje", - pareiškė komisijos narys konservatorius Antanas Stasiškis.

Kandidatas viešai melavo

Komisijos nariai taip pat atkreipė dėmesį, jog pastaruoju metu kandidatas į Prezidentus buvo ne kartą užkluptas kalbant netiesą.

Todėl modernusis krikščionis demokratas Artūras Vazbys ragino komisiją pradėti svarstymą be K.Bobelio: „Išskyrus pliūpsnį epitetų ir neigimų, daugiau nieko nauja neišgirsime. Viskas šioje istorijoje pakankamai aišku".

Pavasarį nuvykęs į JAV krikščionių demokratų lyderis susitikime su tautiečiais Seimą vadino buku, o Europos Sąjungos pareigūnus - „nachalais". Jis taip pat piešė kraupų dabartinės Lietuvos vaizdą.

Tačiau grįžęs į Lietuvą K.Bobelis išsižadėjo savo žodžių ir dievagojosi, kad jo mintys buvo iškraipytos.

Krikščionių demokratų lyderis buvo demaskuotas televizijai parodžius susitikimo su Amerikos lietuviais vaizdo įrašą, kuriame girdėti visi jo įžeidimai.