Kačerginės gyventojai kaip niekada aktyviai dalyvavo ketvirtadienio Kauno rajono tarybos posėdyje.

Senyvo amžiaus gyventojai pritarė, jog būtų leista pakeisti ūkinės žemės paskirtį. Dauguma senyvo amžiaus Kačerginės gyventojų čia atgavo žemę, tačiau dėl ūkinės paskirties šie plotai nebuvo itin vertinami. Tačiau pakeitus žemės paskirtį ji gerokai pabrangs ir žmonės neslėpė, kad ketina savo žemes parduoti.

Kauno rajono vicemeras Artūras Orlauskas bene labiausiai pritarė Kačerginės žemės paskirties pakeitimui. Pasak jo, žmonėms turi būti leista disponuoti savo turtu: “Tai, kad bendrajame plane numatoma galimybė statyti namus žemėje, kurią žmonės atgavo, leidžia gyventojams elgtis savo nuožiūra. Aš manau, kad taryba neturėtų į tai kištis”.

“Dauguma pažeidimų daroma, kai nėra bendrojo plano. Bendrojo plano parengimas visus sustato į savo vėžes, tačiau daug kam tai nėra priimtina”, - sakė Kauno rajono tarybos narys Antanas Nesteckis.

Tačiau Kačerginėje namus, kai dar nebuvo bendrojo plano, pasistatę žmonės aršiai kritikavo Kauno rajono savivaldybės spendimą. Pagal tarybos patvirtintą koncepciją leidžiama J.Janonio gatvėje, miške esančiuose plotuose, statyti pastatus, o kitoje gatvėje pusėje, Nemuno pakrantėje, formuoti gyvenamuosius rajonus.

“Tai yra vieša paslaptis kas savivaldybėje vyksta. Man paprasčiausiai gaila Kačerginės senbuvių, kurie yra apgaudinėjami, jais yra prisidengiama. Iš jų sovietmečiu atėmė žemes, o dabar antrą kartą apgauna, nes žemes superka pusvelčiui. Ar gali žemės paskirtį pakeisti senbuviai? Tai nerealu. Tai gali padaryti aukštas pareigas užimantys bei suinteresuoti asmenys. Žemės jau seniai supirktos, o dabar, bet kokia kaina stengiamasi statybas įteisinti”, - sakė Kačerginės bendrijos centro valdybos pirmininkas Gintautas Kazlauskas.

Kačerginės gyventojai piktinosi, kad aktualus žemės paskirties keitimo klausimas nebuvo įtrauktas į Kauno rajono savivaldybės dienotvarkę, o svarstyti jis pateiktas skubos tvarka.

Beje, keli Kauno rajono savivaldybės tarybos nariai jau turi įsigiję nuosavybės Kačerginėje.

Išsiaiškinti Kauno rajono savivaldybės valdininkų interesus Kačerginėje buvo sudaryta speciali komisija, kurios pirmininku buvo paskirtas Kačerginėje gyvenantis Gediminas Staugaitis.