J. Razma siūlo, kad komisija turėtų vadintis Seimo Laikinąja komisija „Juro Abromavičiaus žūties ir kitų politinį rezonansą sukėlusių 1990-1997 m. įvykdytų sprogimų bei SKAT kariškių maišto Kaune tyrimo aplinkybėms išaiškinti“.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko J.Sabatausko iniciatyva parengtas išvadų projektas, kuriame siūloma iš esmės pritarti konservatorių pateiktoms pataisoms.

Pasak Naujosios sąjungos frakcijos išplatinto pranešime spaudai, socialliberalai Nijolė Steiblienė ir Vaclovas Karbauskis kreipiasi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydami išaiškinti, ar Teisės ir teisėtvarkos komitetas turi teisę keisti 49 Seimo narių, pritariusių, kad būtų sudaryta Laikinoji Seimo komisija „J.Abromavičiaus žūties aplinkybėms išaiškinti“ valią, ar tai gali padaryti tik pats Seimas, balsuodamas dėl konservatorių siūlomo komisijos pavadinimo pakeitimo ir jos tyrimo objekto išplėtimo.

Buvęs VSD pareigūnas ir krašto apsaugos savanoris J.Abromavičius žuvo 1997 metų sausio 31-ąją Kaune, sprogus jo automobiliui. Nusikaltėliai po automobiliu "Volkswagen Passat" buvo pritvirtinę maždaug 500 gramų sprogstamosios medžiagos heksogeno, dar vadinamo jūros mišiniu.

Generalinė prokuratūra ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad sprogstamąjį įtaisą pagamino ir po J.Abromavičiaus automobiliu pritvirtino asmuo, kuris vėliau atsitiktinai pats susisprogdino.

Generalinei prokuratūrai nutraukus ikiteisminį tyrimą, Seime kilo iniciatyvos atnaujinti parlamentinį tyrimą.

Seime kartą jau buvo sudaryta laikinoji komisija, tyrusi saugumo pareigūno žūtį - komisija dirbo 1997 metais, jai tuo metu vadovavo konservatorius Sigitas Kaktys.