Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininku paskirtas medžioklės mėgėjas socialdemokratas Bronius Bradauskas, o jo pavaduotoju - socialliberalas Gediminas Jakavonis.

Iki šiol komitetui vadovavo irgi medžiotojas "darbietis" Antanas Bosas. B.Bradauskas yra buvęs Aplinkos apsaugos ministru, iki šiol jis buvo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojas.

Audito komiteto pirmininku paskirtas konservatorius Donatas Jankauskas, o jo pavaduotoju - buvęs komiteto vadovas valstiečių liaudininkų frakcijos narys Artūras Skardžius.

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininke išrinkta scialdemokratė Birutė Vėsaitė. Iki šiol komitetui vadovavo valstietis liaudininkas Vytas Navickas, kuris atsistatydinus 13-osios Vyriausybės premjerui Algirdui Brazauskui, o jo pareigas užėmus Gediminui Kirkilui, tapo ūkio ministru.

B.Vėsaitė Ekonomikos komitete dirba nuo 2000 metų. Ji taip pat vadovauja parlamentinei Verslo ir užimtumo komisijai, tačiau jau yra pareiškusi norą dėl užimtumo ir dažnų komandiruočių į užsienį trauktis iš jos pirmininkės pareigų. Ekonomikos komiteto pirmininkės pavaduotojas kol kas lieka "darbietis" Pranas Vilkas.

Pagal valdančiųjų susitarimą, šis postas turėtų priklausyti pilietininkams ir į šias pareigas yra siūlomas Vladimiras Orechovas. "Toks yra valdančiosios koalicijos susitarimas ir jis mums - įstatymas. Ir nė su kuo nesiderėsime", - BNS tvirtino V.Orechovas.

P.Vilkas iš "darbiečių" frakcijos buvo perbėgęs pas socialdemokratus, tikėdamasis Ekonomikos komiteto vadovo posto, bet jo negavęs ir siekdamas išsaugoti pavaduotojo pareigas, po poros savaičių grįžo pas "darbiečius".

Biudžeto ir finansų komitetui liko vadovauti pilietininkas Jonas Lionginas, komiteto pirmininko pavaduotojais tapo liberaldemokratas Vytautą Galvoną ir liberalas Kęstutis Glaveckas.

Informacinės visuomenės plėtros komitetui vietoj socialdemokratės Irenos Šiaulienės, kuri tapo frakcijos seniūne, vadovaus liberalcentristas Rimantas Remeika, o jo pavaduotoju bus konservatorius Algirdas Vrubliauskas.

Kaimo reikalų komiteto pirmininku patvirtintas valstietis liaudininkas Viktoras Rinkevičius, jo pavaduotoju - "darbietis" Vytautas Kamblevičius. Socialinių reikalų ir darbo komitetui ir toliau vadovaus socialdemokratas Algirdas Sysas, o jo pavaduotoju išrinktas "darbietis" Zenonas Mikutis (vietoj "darbietės" Jadvygos Zinkevičiūtės).

Savo postą išsaugojo ir Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas. Jo pavaduotoju tapo "darbietis" Vladimiras Volčiokas vietoj liberalcentristo Raimundo Šukio, kuris tapo vidaus reikalų ministru.

Nesikeičia Užsienio reikalų komiteto vadovybė - jam vadovaus socialdemokratas Justinas Karosas, pavaduotoju lieka konservatorius Audronis Ažubalis.

Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininko pareigos kol kas atiteko "darbiečiui" Valentinui Bukauskui, tačiau vėliau šiame poste jį turėtų pakeisti socialdemokratų frakcijos narys buvęs "darbietis" J.Jagminas. Komiteto pirmininko pavaduotoja lieka liberalė Violeta Boreikienė.

Žmogaus teisių komiteto pirmininku paskirtas liberalcentristas Arminas Lydeka, jo pavaduotoju lieka konservatorius Arimantas Dumčius. Švietimo, mokslo ir kultūros komitetui vietoj "darbietės" Audronės Pitrėnienės vadovauti paskirtas valstietis liaudininaks Virginijus Domarkas, pavaduotoju liko konservatorius Julius Dautartas.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui vadovauti jau anksčiau paskirtas pilietininkas Algimantas Matulevičius, šiame poste pakeitęs socialliberalą Alvydą Sadecką, o jo pavaduotojo postą išsaugojo liberalas Algis Kašėta.

Sveikatos reikalų komiteto pirmininku paskirtas opozicijos atstovas konservatorius Antanas Matulas, anksčiau komitetui vadovavusi "darbietė" Dangutė Mikutienė tapo jo pavaduotoja. Europos reikalų komiteto pirmininku irgi anksčiau paskirtas Seimo pirmininko pavaduotojas, konservatorių lyderis Andrius Kubilius, šiame poste pakeitęs "darbietį" Vydą Gedvilą.

Komiteto pirmininko pavaduotojais liko liberalas Petras Auštrevičius, konservatorius Rimantas Dagys, socialdemokratas Justinas Karosas, liberalcentristas Arminas Lydeka, liberaldemokratė Marija Aušrinė Pavilionienė ir "darbietė" Jadvyga Zinkevičiūtė.