Vidurdienį, prieš eidami į Rotušėje surengtą Didžiosios Britanijos ambasadoriaus priėmimą, karalienė ir jos vyras bendraus su aikštėje susirinkusiais Lietuvos žmonėmis.

Koncerto metu žinomi Lietuvos atlikėjai – Česlovas Gabalis, Povilas Meškėla, Aistė Smilgevičiūtė, Asmik Grigorian, Jurgis Didžiulis, Ona Kolobovaitė, Jurga Šeduikytė, Linas Adomaitis, berniukų choras „Ąžuoliukas“ ir svečias iš Jungtinės Karalystės James Graeme atliks gražiausias abiejų šalių – Lietuvos ir Jungtinės Karalystės – miuziklų ir roko operų arijas.

Dainos skambės iš Jungtinėje karalystėje sukurtų A. L. Weberio roko operų „Jėzus Kristus – superžvaigždė”, „Operos fantomas“, „Katės“, grupės „Pink Floyd“ roko operos „Siena“, „Eltono Johno ir Timo Rice‘o roko operos „Aida“, E. Johno roko operos „Liūtas karalius“ ir grupės „Queen“ miuziklo „We Will Rock You“.

Lietuviško miuziklo ir roko operos tradicijas atspindės Kęstučio Antanėlio roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje“, Giedriaus Kuprevičiaus miuziklo „Ugnies medžioklė su varovais“, Večiaslavo Ganelino roko operos „Velnio nuotaka“, Roko Radzevičiaus roko operos „Jūratė ir Kastytis“ ir Laimučio Vilkončiaus roko operos „Eglė“ dainos.

Renginio metu per aikštėje pastatytus ekranus bus demonstruojami Lietuvą ir Jungtinę Karalystę reprezentuojantys vaizdai, o antroje renginio dalyje bus tiesiogiai transliuojamas karalienės kreipimasis iš Seimo, po kurio ji kartu su vyru atvyks į Rotušės aikštę.

Prieš karalienei atvykstant į aikštę bus iškilmingai įneštos Lietuvos miestų ir miestelių vėliavos – taip simboliškai visa Lietuva sostinės Rotušės aikštėje pasveikins atvykstančius itin garbingus svečius.

Vidurdienį, į aikštę žengiant karalienei ir Edinburgo hercogui, skambės specialiai šiam renginiui sukurta kompozitoriaus G. Kuprevičiaus kūrinio „Kregždutės“ aranžuotė.

Karalienei ir princui Filipui perėjus per aikštę ir pabendravus su joje susirinkusiais žmonėmis, prieš įžengiant į Rotušę, bus pristatytas žaismingas projektas „LT Identity sveikina Karalienę“, kurio idėjos autorės – dizainerės Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė – kartu su Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos auklėtiniais trumpai papasakos apie Lietuvą reprezentuojančius simbolius: krepšinio kamuolį, geležinį vilką, Gedimino pilį, Gedimino stulpus, rūtą, pasagą, grybus, lietų ir dar keletą kitų.

Po pristatymo Jos Didenybei karalienei ir Lietuvos prezidento žmonai Almai Adamkienei du prezidentūros atstovų atrinkti vaikai – devynmetė Gabija Tarvydytė (Kauno Miko Petrausko muzikos mokyklos trečiokė, groja pianinu, kaip jauniausia 2005 metų tarptautinių konkursų Grand Prix laimėtoja, mergaitė buvo apdovanota specialiu ponios Almos Adamkienės fondo prizu) ir aštuonmetis Erikas Adomavičius (kapitono Romualdo Marcinkaus palikuonis) – įteiks gėlių puokštes.

Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad dėl vizito paspartinti Rotušės aikštės rekonstrukcijos darbai. Anksčiau, nei buvo numatyta, įrengtos dangos Vokiečių ir Didžiosios gatvių sankryžoje, Didžiosios ir Stiklių gatvių sankryžoje, įrengti šaligatviai aplink Rotušės pastatą.