Su "Panevėžio balsu" kalbėjusių parlamentarų įsitikinimu, balotiruotis rinkimams į savivaldybės tarybą, nežadant atsisakyti Seimo nario mandato, yra rinkėjų apgaulė.

Lietuvos įstatymai parlamentarams nedraudžia savivaldybių tarybų rinkimuose „papuošti“ savo partijos kandidatų sąrašo, tačiau neleidžia vienu metu užimti ir Seimo, ir savivaldybės tarybos nario vietos.

Būsimuose savivaldybių tarybų rinkimuose į kiek daugiau kaip 150 tūkstančių vietų 60-yje savivaldybių tarybų turėtų būti iškelta apie 12-15 tūkstančių kandidatų, iš jų 40-60 bus Seimo nariai.

Nenori klaidinti rinkėjų

Galimybės kitąmet varžytis rinkimuose į Panevėžio savivaldybės tarybą nė nesvarstantis Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos narys Julius Dautartas sakė, jog frakcijos posėdyje buvo aptariami kai kurių partijos kolegų ketinimai dalyvauti savivaldos rinkimuose.

„Keletui iš jų balotiruotis į savivaldybių tarybas frakcija leido - dauguma šių žmonių yra apygardų, kuriose buvo išrinkti į Seimą, partijos lyderiai, todėl po sėkmingų rinkimų galintys pakovoti ir dėl merų postų“, - teigė J.Dautartas.

Konservatoriaus manymu, dalyvauti savivaldos rinkimuose nebūnant partijos kandidatų sąrašo pirmojoje pozicijoje yra rinkėjų klaidinimas: „Aš nenoriu, kad balsuodami žmonės painiotųsi, todėl apie savivaldybių rinkimus nė negalvoju“.

Gerai ir Seime

Kitąmet vyksiantys savivaldybių tarybų rinkimai nevilioja ir Seime dirbančio buvusio televizijos reporterio Skirmanto Pabedinsko.

„Manau, kad savivaldybės tarybos nario mandato turi siekti tie žmonės, kurie tą darbą tikrai ketina dirbti. Jei palikti Seimo nario kėdės nesirengiama, rinkėjai yra apgaunami“, - teigė šią vasarą Seimo Darbo partijos frakciją palikęs ir pas valstiečius liaudininkus perbėgęs S.Pabedinskas.

Su panevėžiečiais jau atsisveikino

„Balotiruotis savivaldos rinkimams Panevėžio rajone net ir labai norėdamas aš nebegaliu - jau kiek laiko esu įsiregistravęs Vilniuje ir todėl galėčiau kovoti tik dėl sostinės tarybos nario vietos, tačiau ir ji manęs nedomina“, - tvirtino Seimo vicepirmininkas valstietis liaudininkas Alfredas Pekeliūnas.

Paklaustas, ar nesigaili išsikėlęs į Vilnių ir praradęs galimybę dar kartą atsisėsti į Panevėžio rajono vadovo krėslą, buvęs rajono meras A.Pekeliūnas liaupsino šiuo metu rajonui vadovaujantį Povilą Žagunį.

„Geresnio ir sąžiningesnio mero už šį žmogų aš nematau, ir tegul į jo postą liberalas Jonas Katinas nepretenduoja“, - pasinaudodamas proga rajono Tarybos opozicijos lyderiui įgėlė A.Pekeliūnas.

Dirbi Seime ir dirbk

„Tikrai neketinu dalyvauti rinkimuose į Panevėžio savivaldybės tarybą. Kodėl? Todėl, kad esu Seimo narys“, - dienraščiui sakė parlamento Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Gintaras Šileikis.

Parlamentaro nuomone, turint Seimo nario mandatą veržtis į miestų ir rajonų valdžią - akivaizdi ten gyvenančių rinkėjų apgavystė.

„Jei dirbi Seime, tai, mano galva, dirbk ir toliau, nesiblaškyk“, - įsitikinęs panevėžiečių nebe pirmąją kadenciją Seimo nariu renkamas G.Šileikis.