Lietuvoje viešinčios Valstybės Dūmos nariai trečiadienį per susitikimą su Seimo pirmininku Viktoru Muntianu pareiškė neturį jokių priekaištų dėl Rusijos ambasados pirmojo sekretoriaus Olego Riabčikovo išsiuntimą už šnipinėjimą.

„Skandalu šią situaciją vadina žurnalistai, - vėliau žiniasklaidos atstovams teigė K. Kosačiovas. - Skandalinga galėčiau pavadinti situaciją, kuri susidarė dėl Rusijos pareigūnų areštų Gruzijoje. Ten buvo padarytas politinis šou."

„Dėl šitos situacijos apgailestauju, bet ji neišvengiama tarptautiniuose santykiuose, nepriklausomai nuo jų pobūdžio, - pridūrė komiteto vadovas. – Mes šitos situacijos nepaversime į kokią nors kulminaciją, neįveikiamas kliūtis. Nei viena, nei kita pusė nenori kelti politinio šou. Tokio noro akivaizdžiai nėra."

R. Šidlauskas, su žurnalistais kalbėdamas apie diplomato išsiuntimą, buvo kur kas emocingesnis. Jis taip pat teigė negalįs situacijos vadinti skandalu: „Tokie dalykai, kuriuos vadinčiau išeinančiais už tradicinės diplomatijos rėmų, vyko, vyksta ir vyks. Jie būna ne tik tarp Lietuvos ir Rusijos. Tačiau kai tai atsitinka tarp kitų valstybių, viskas pateikiama kitaip, nei Lietuvoje."

Anot ambasadoriaus, už šnipinėjančių diplomatų išsiuntimą paprastai atsako tam tikro lygio pareigūnai ir šios problemos sprendžiamos nesureikšminant, kad „būtų provokuojami kalbėti pirmieji valstybės asmenys".

„Joks skandalas, jokia sensacija ir jokia tragedija", - pabrėžė R. Šidlauskas.

Jis teigė kol kas nežinąs, kurį ambasados darbuotoją galėtų išsiųsti Rusija, jei į Lietuvos sprendimą ji reaguotų adekvačiai.

V. Muntianas trečiadienį žurnalistams patvirtino, jog iš Lietuvos išsiunčiamas O. Riabčikovas. Saugumo duomenimis, šis diplomatas intensyviai rinko informaciją apie politinius procesus Lietuvoje, ypač domėjosi Vyriausybės kaita.

Svečiai prisipažino, kad Maskva nėra patenkinta tokiu sprendimu, tačiau priekaištų dėl to, kaip tai buvo padaryta, esą neturėjo. Anot Seimo pirmininko, apie galimą Rusijos atsakomąjį veiksmą susitikime su Valstybės Dūmos nariais nebuvo kalbėta.