Mitinguotojai rankose laikė plakatus su užrašais „Gruzija nėra Rusijos kiemas“, „Te Borjomi liejasi laisvai“, „Lithuania is with Georgia“ (Lietuva su Gruzija – DELFI), „Šalin rankas nuo Gruzijos“, „Enough of KGB“ (KGB jau pakaks – DELFI) ir kitus.

„Akivaizdu, kad Rusija vis dar negali išaugti iš savo sovietinės suknelės, kuri yra jau ankštoka ir visa braška, tačiau bet kokiais būdais bandoma ją praplatinti“, - žurnalistams sakė Jaunųjų konservatorių lygos pirmininkė Radvilė Morkūnaitė. Anot jos, lietuvių protestas - mažos šalies solidarumas su maža šalimi.

Akciją stebėjusi Gruzijos nacionalinės televizijos žurnalistė DELFI pasakojo, kad Gruzijoje vyksta siaubingi dalykai, iš Rusijos deportuojami ten dirbę gruzinai, tad šalis nusprendusi visam pasauliui parodyti jos atžvilgiu Rusijos vykdomą spaudimą. Anot žurnalistės, malonu žinoti, jog gruzinų tauta neliko vieniša.

Rusijos ambasados darbuotojai su protestuotojais nesusitiko, tad protesto organizatoriai savo poziciją pažadėjo jiems nusiųsti paštu.

Jaunieji konservatoriai paramą Gruzijai taip pat išreiškė kreipdamasi į užsienio jaunimo organizacijas. Tuo pat metu panašios akcijos vyko Klaipėdoje ir Kaune, antradienį protestai prieš Rusijos vykdomą politiką Gruzijos atžvilgiu surengti Italijoje ir Ukrainoje.

DELFI primena, kad daugiau nei prieš savaitę Rusija sustabdė aviacijos, automobilių, jūros ir geležinkelių susisiekimą su Gruzija, taip pat sustabdė pašto gabenimą Gruzijai.

Tai įvyko po to, kai Gruzija suėmė keturis šnipinėjimu įtariamus Rusijos karininkus.