Narystę jis buvo sustabdęs, kai pradėjo dirbti Prezidentūroje

Pradėjo lankytis tarybos posėdžiuose

Prieš porą mėnesių iš valstybės vadovo Valdo Adamkaus patarėjų pasitraukęs D. Gudelis kol kas nėra atnaujinęs narystės LiCS, tačiau esą ketina tai padaryti artimiausiomis savaitėmis. Tai gali reikšti, kad jis vėl žada siekti politiko karjeros, tačiau greičiausiai ne Vilniuje, o Anykščiuose.

DELFI kalbinti LiCS atstovai svarstė, kad po itin kritikuoto darbo Prezidentūroje ir nesėkmingo bandymo prisijungti prie premjero Gedimino Kirkilo komandos D. Gudelis „nudegė sparnus“, todėl gali grįžti į gimtuosius Anykščius.

„Būtų visiškai natūralu, jei jis grįžtų į Anykščius ir tęstų savo veiklą kaip tarybos narys, gal net pretenduotų tapti meru. Žmonės jo kaip mero veikla buvo patenkinti“, - DELFI sakė LiCS vicepirmininkas Žilvinas Šilgalis.

Jo teigimu, kalbų apie tai, kad D. Gudelis, atnaujinęs narystę LiCS, pretenduotų į kokias nors pareigas partijoje Vilniuje, kol kas nebūta.

Anykščių rajono vicemeras Sigutis Obelevičius patvirtino, kad D. Gudelis dalyvavo pastarajame tarybos posėdyje rugsėjį. Buvęs prezidento patarėjas jame buvo itin aktyvus, reiškė savo nuomonę įvairiais klausimais.

„Per dvejus tarybos kadencijos metus posėdyje jis buvo lankęsis tik kartą. Dabar buvo antras“, - DELFI sakė vicemeras.

Konservatorius S. Obelevičius patvirtino girdėjęs įvairių kalbų, esą D. Gudelis gali vėl siekti mero posto, tačiau su juo pačiu tokių planų neaptarinėjo. „Jei jis bandytų grįžti į merus, man būtų konkurentas, taigi tikrai neaptarinės savo ketinimų“, - svarstė vicemeras.

Savo ruožtu buvusi Seimo narė, laikraščio „Anykšta“ redaktorė Gražina Šmigelskienė tikino, esą D. Gudelis ir anksčiau, dar būdamas prezidento patarėju, dažnai lankydavosi gimtinėje, domėdavosi vietos aktualijomis.

„Mes spėliojame, kad jis gal norės grįžti į merus. Bet tikimybė, kad jis vėl pradės nuo Anykščių, abejoju. Per sunkus ir per ilgas kelias būtų pradėti viską nuo pradžių“, - kalbėjo G. Šmigelskienė, buvusį rajono merą vadinanti senu draugu.

Lemiamas sprendimas – skyriaus narių

Net jei D. Gudelis pageidautų vėl užimti mero postą, tokius planus įgyvendinti jam būtų nelengva. Mat Anykščių rajono meras šiuo metu yra LiCS narys, skyriaus pirmininkas Alvydas Gervinskas.

Lemiamą žodį, kas turėtų kandidatuoti į mero postą, jei liberalcentristams pasisektų po vasarį vyksiančių savivaldos rinkimų užsitikrinti daugumą taryboje, tartų Anykščių rajono skyrius. Pasak liberalcentristų atstovų, D. Gudeliui jau gana ilgą laiką gyvenant ir dirbant Vilniuje, sustiprėjo kitų šios partijos narių anykštėnų ambicijos. Todėl jie esą gali nesutikti, kad buvęs prezidento patarėjas pretenduotų į įtakingą postą.

D. Gudelio veikla nėra patenkinti ir LiCS vadovybė. Mat pradėjęs dirbti Prezidentūroje ir sustabdęs narystę partijoje jis esą „atsuko nugarą“ kolegoms.

Su pačiu D. Gudeliu susisiekti nepavyko – jis kelias pastarąsias savaites nekelia mobiliojo telefono.

Nuo žemėtvarkininko iki prezidento patarėjo

32 metų D. Gudelis, įgijęs geografijos mokytojo specialybę, o vėliau baigęs viešojo administravimo studijas, dirbo žemėtvarkininku ir turizmo organizatoriumi Anykščių rajono savivaldybės administracijos Kraštotvarkos tarnyboje, mero patarėju.

Nuo 2001-ųjų jis buvo Anykščių rajono tarybos narys, kelerius metus buvo meras, Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidentas, vadovavo LiCS Anykščių skyriui.

Prezidento rinkimus laimėjęs V. Adamkus pasikvietė jo rinkimų štabe dirbusį D. Gudelį į patarėjus vidaus politikos klausimais. Jis tapo vidaus politikos ir analizės grupės vadovu, tačiau šį rugpjūtį, viešai prabilęs apie ketinimus pereiti į premjero patarėjų komandą, turėjo pasitraukti iš šių pareigų.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad G. Kirkilas buvusio prezidento patarėjo savo komandoje taip pat nepageidauja. Ministras pirmininkas tuomet užsiminė, jog D. Gudelis „įsivaizduoja, kad mes jam galėtume padėti įsidarbinti valstybės tarnyboje". Konkretaus posto jis esą nenurodė.

Kai D. Gudelis jau nebeėjo pareigų Prezidentūroje, paaiškėjo, kad jis savinosi prezidento sekretorę referentę Renaldą Rutkauskaitę-Preskienienę. Oficialiame Anykščių rajono savivaldybės puslapyje buvo nurodoma, kad ji yra tarybos nario D. Gudelio padėjėja. Pati prezidento referentė teigė to nežinojusi.

Šiuo metu prie D. Gudelio – vienintelio iš visų tarybos narių – pavardės nėra nurodyta jokių kontaktų.