Antradienio vakarą šios derybos turėjo būti tęsiamos, tačiau derybininkai abejoja, ar ir šįkart pavyks sutarti.

Neoficialiomis žiniomis, derybos stringa dėl kelių Seimo komitetų vadovų postų - labiausiai dėl Seimo kaimo reikalų komiteto ir Ekonomikos komiteto pirmininkų pareigų, į kurias pretenduoja ir socialdemokratai, ir valstiečiai liaudininkai.

Socialdemokratai į Kaimo reikalų komiteto vadovo postą siūlo dabartinį šio komiteto pirmininką, neseniai iš Darbo partijos į socialdemokratų gretas pasitraukusį Joną Jagminą.

Pastaroji kandidatūra, BNS žiniomis, nepriimtina žemės ūkio ministrei, valstiečių liaudininkų vadovei Kazimirai Prunskienei.

Be to, valstiečiai liaudininkai teigia turį savą kompetentingą kandidatą į šį postą - parlamentarą Viktorą Rinkevičių.

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko postas taip pat kursto nesutarimus. Socialdemokratų kandidatai į šį postą yra Birutė Vėsaitė ir antradienį į jų frakciją perėjęs "darbietis" Pranas Vilkas. Nepatvirtintomis žiniomis, Ūkio ministeriją kontroliuojantys valstiečiai liaudininkai į Ekonomikos komiteto pirmininko postą gali siūlyti Seimo narę Laimą Mogenienę.

Kaip pirmadienį spaudos konferencijoje patvirtino I.Šiaulienė, mažumos Vyriausybę parėmusiems opoziciniams konservatoriams bus atiduoti Audito ir Europos reikalų komitetų, Antikorupcijos bei Etikos ir procedūrų komisijų vadovų postai.

BNS žiniomis, į Seimo Audito komiteto vadovo postą konservatoriai gali siūlyti dabartinį šio komiteto narį Donatą Jankauską.

Europos reikalų komiteto pirmininko postas bei Seimo pirmininko pavaduotojo postas gali tekti konservatorių vadovui Andriui Kubiliui.

Konservatoriams taip pat gali tekti ir Sveikatos apsaugos komiteto pirmininko postas, į kurį pretenduoja Antanas Matulas.

I.Šiaulienė patvirtino, jog socialdemokratai sieks išlaikyti turimus komitetų vadovaujančius postus, taipogi derėsis dėl Ekonomikos ir Kaimo reikalų komitetų vadovų postų.

Į Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkus gali pretenduoti socialdemokratas, savo aistra egzotiškų gyvūnų medžioklei pagarsėjęs Bronius Bradauskas.

Į Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovus norėtų pretenduoti liberalcentristai bei Pilietinės demokratijos partijos atstovai.

Neoficialiomis žiniomis, vadovavimą NSGK gali siekti perimti ir patys socialdemokratai.

Vasarą persiskirsčius politinėms jėgoms buvo sudaryta mažumos Vyriausybė, tačiau parlamentiniai komitetai vis dar dirba po 2004-ųjų rinkimų patvirtintu sąstatu.

Opozicijoje esanti Darbo partija, prieš suirutę buvusi valdančiojoje daugumoje ir turėjusi didžiausią Seime frakciją, iki šiol vadovauja 7 komitetams iš 15.