Išmokos sieks 850 litų

Pagal naująją tvarką, viceministrai, ministerijų valstybės sekretoriai bei ministerijų sekretoriai, iš tarnybinių pareiginių automobilių persėdę į nuosavas transporto priemones, prie atlyginimo kiekvieną mėnesį galės prisidurti apie 850 litų.

Kiek mažesnės kompensacijos už nuosavo transporto naudojimą tarnybos reikmėms laukia ir Valstybinės darbo inspekcijos, Valstybinės mokesčių inspekcijos, taip pat biudžetinių įstaigų tarnautojų. Jiems planuojama mokėti kompensacijas iki 430 litų.

Žvalgėsi į parlamentarus

Vyriausybės nutarimo projektą rengusios Ūkio ministerijos sekretorė Alina Mačiulytė teigė, kad nustatytas koeficientas nebus vienodas visoms ministerijoms. Kompensacijos dydį priklausomai nuo poreikių galės nustatyti kiekvienos žinybos vadovas.

„Mes bandome perimti Seimo patirtį. Naujoji tvarka leistų ministerijoms sutaupyti pusę tarnybiniam transportui skiriamų lėšų", - tvirtino A.Mačiulytė. -Ministerijos sekretorės teigimu, vieno šios ministerijos automobilio išlaikymas dabar per mėnesį vidutiniškai kainuoja beveik 1800 litų.

Ministerijai kilo abejonių

Per pirmadienį vykusį Vyriausybės strateginio komiteto pasitarimą numatomiems pakeitimams prieštaravo tik Finansų ministerijos atstovai. Šios ministerijos valstybės sekretorius Giedrius Rimša teigė, kad nustatytas kompensacijos dydis kelia abejonių.

Finansų ministerija siūlė kompensaciją mažinti perpus, bet Vyriausybės nariai tam nepritarė. Ministerijos skaičiavimais, per mėnesį viceministrų, ministerijų valstybės sekretorių ir ministerijų sekretorių transporto išlaidos siekia 400 litų.

G.Rimša teigė, kad rengiant šį nutarimo projektą atsižvelgta į Seimo patirtį, kai naujos kadencijos parlamentarai atsisakė tarnybinių automobilių ir pasirinko 800 litų kompensaciją. „Bet viceministrams ir ministerijų sekretoriams nėra reikalo tiek važinėti kiek Seimo nariams, kuriems tenka vykti į susitikimus su rinkėjais", - teigė G.Rimša.

Vyriausybės nariai taip pat nepritarė Finansų ministerijos pasiūlymui, jog pareigūnai už skiriamas kompensacijas turėtų atsiskaityti.