Pokalbis - prie pietų stalo

Kai kurių šaltinių teigimu, vykusių pokalbių turinį galima vertinti ir kaip socialdemokratų bandymą išsiaiškinti liberalų požiūrį į galimybes sudaryti naują valdančiąją daugumą Seime.

Socialdemokratai jau kurį laiką neoficialiuose pokalbiuose reiškia nepasitenkinimą koalicijos partnerių socialliberalų lyderio Artūro Paulausko darbo stiliumi.

Tuo tarpu socialliberalai įsitikinę, kad socialdemokratų parama atstatydinant Kauno merą nebuvo atsitiktinė. Tačiau nei iki šiol kalbūs liberalai, nei socialdemokratai vakar nebuvo linkę plačiau komentuoti pirmadienio susitikimo ir tvirtino jo nesureikšminantys.

Neigė ieškoję glaudesnių ryšių

„Valdančiosios daugumos gretose yra pasimetimo ir įtampos požymių. Mums neramu, kad dėl to sugaištama nemažai laiko, stringa svarbūs integraciniai įstatymai.

Todėl paraginome daugumos atstovus imtis konkrečių veiksmų ir žadėjome paramą", - pokalbius prie pietų stalo komentavo Seimo Liberalų frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Politikas tvirtino, jog susitikimo metu nebuvo kalbama apie galimus glaudesnius socialdemokratų ir liberalų santykius: „Tačiau jeigu ateityje būtų kalbama apie plataus pasitikėjimo koaliciją, kurioje dalyvautų ir kitos politinės jėgos, esame pasirengę derėtis".

Pokalbis buvo suplanuotas

Socialdemokratų lyderiai pokalbius su liberalais ir plykstelėjusius nesutarimus koalicijoje vakar vadino atsitiktinumu. „Susitikimas su liberalais planuotas dar prieš įvykius Kaune. Tai būtų veidmainystė socialliberalų atžvilgiu, dvigubas žaidimas", - teigė vienas socialdemokratų lyderių Vytenis Andriukaitis. Jis teigė, kad susitikimas iš anksto buvo derintas su vienu iš liberalų lyderių Vilniaus meru Artūru Zuoku.