Balandžio mėnesį socialliberalas Vytautas Kvietkauskas praleido 6 iš 11-kos Seimo posėdžių. Seimo Etikos ir procedūrų komisijai tai jis paaiškino "šeimyninėmis aplinkybėmis". Praėjusį pirmadienį posėdyje komisijos nariai bandė aiškintis, kas galėtų slėptis po formule "šeimyninės aplinkybės": uošvės ar vaikų ligos, blogai žmonos iškepti blynai ar dar kas nors, nebuvo atmesta versija, kad parlamentaras paprasčiausiai nusprendė paatostogauti.

Neskubėdami sprendimo priimti, Etikos ir procedūrų komisijos nariai nutarė luktelėti dar savaitę ir palaukti detalesnio paaiškinimo apie "šeimynines aplinkybes". Tačiau per savaitę nesulaukė.

Iš viso jokių - nei šeimyninių, nei visuomeninių - aplinkybių dėl balandžio mėnesį praleistų plenarinių posėdžių Seimo Etikos ir procedūrų komisijai nenurodė liberalas demokratas Egidijus Skarbalius ir socialliberalas Rimas Valčiukas. R. Valčiukas praleido 4-ris, o E. Skarbalius - 5 kis iš 11-kos posėdžių. Už nelankymą jų taip pat laukia "bausmė per kišenę".

Už Seimo posėdžių nelankymą be pateisinamų priežasčių, parlamentarams iš atlyginimų turėtų būti išskaičiuota maždaug po tūkstantį litų atlyginimo.