Jame dalyvavo sveikatos apsaugos ministras Konstantinas Romualdas Dobrovolskis, viceministras Eduardas Bartkevičius, Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė, Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos direktorius Vytautas Budnikas, Naujosios frakcijos valdybos atstovai, praneša ELTA.

Pasak Seimo Pirmininko A. Paulausko, balandžio 11 d. sveikatos apsaugos ministro įsakymu, sumažinus vaistų antkainius, kai kurios vaistinės patiria nuostolius, nes už anksčiau pirktus brangesnius vaistus nebegali atgauti netgi jų pirkimo kainos. Todėl, pasak A. Paulausko, buvo nuspręsta atsižvelgti į vaistininkų, verslininkų prašymus atidėti bent mėnesiui įsakymo įsigaliojimą.

Pasitarime pas Seimo Pirmininką nagrinėti įvairūs kiti vaistų kainodaros aspektai. Po pasitarimo A. Paulauskas sakė, jog jau dabar aišku, kad kompensuojamų vaistų sąrašas yra per didelis, kad jį dar reikia peržiūrėti. Šįmet valstybė kompensuojamiems vaistams skyrė 427 milijonus ir pirmas ketvirtis liudija, jog ši suma bus viršyta.

"Todėl reikia įvesti griežtą apskaitą, tvarką, išanalizuoti socialinius ekonominius ir kitokius vaistų kainodaros aspektus, kad nenukentėtų nei žmones, nei vaistininkai, kad būtų pigiau įgyjami vaistai iš gamintojų", sakė A. Paulauskas.

Seimo Ekonomikos ir Sveikatos reikalų komitetų bendrame posėdyje numatyta priimti bendrą nutarimą dėl vaistų kainodaros.