Pasaulinės širdies dienos renginius, galima sakyti, ignoravo ir kiti politikai, mėgstantys nuolat skųstis, kaip kenksmingos darbo sąlygos Seime alina jų brangią sveikatą. Aktyviausiai sveikatos renginiuose dalyvavo Vilniaus mokyklų moksleiviai, kuriems širdį kol kas skauda nebent dėl meilės reikalų.

Beveik susipyko su žmona

Keturi politikai – krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, ministerijos sekretorius Tomas Gražiūnas, parlamentaras Algirdas Paleckis ir premjero patarėjas Mindaugas Bastys – vis dėlto netingėjo susirungti su moksleiviais futbolo aikštelėje.

Jame politikų ir legendinio „Žalgirio” veteranų rinktinė didele persvara įveikė sostinės Kalvarijų mokyklos komandą, prieš tai užėmusią pirmąją vietą tarp 12 paauglių turnyro dalyvių.

Politikai buvo ne iš kelmo spirti: vieni su moksleiviais į kovą nestojo, pasitelkė „Žalgirio” veteranus. „Nepralaimės! „Žalgirio” veteranai vis tiek ištrauks!” – prieš varžybas L.T. sakė pagrindinis turnyro organizatorius, buvęs „Žalgirio” futbolininkas Stanislovas Danisevičius.

J.Olekas prieš varžybas girtis nenorėjo. „Kamuolys apvalus. Esame ir pralaimėję panašiose rungtynėse”, – prisipažino jis L.T. Pasak ministro, kuris futbolo kamuolį su kitais Seimo nariais tikino paspardąs bent sykį per savaitę, dėl vakarykščio turnyro beveik susipyko su žmona.

„Nepasakiau jai, kad ta pačia proga vyks ir dviračių žygis. Sužinojusi ji norėjo, kad važiuotume drauge, – juokėsi ministras. – Pažadėjau jai ir penkerių anūkei Ulai, kad tą padarysime kitais metais”.

Pradangino kamuolį

Seimo socdemas A.Paleckis, nors atvyko su palaikomąja komanda – viešnia iš Prancūzijos, vakar futbolo aikštelėje nesublizgėjo.

„Mano tipinis smūgis galva nepavyko – kamuolys praskriejo pro pat virpstą, – apgailestavo 1,88 m ūgio seimūnas. – Tačiau džiaugiuosi, kad galėjau pažaisti su geriausiais 1985–1986 metų futbolininkais, kuriais taip žavėjausi vaikystėje”.

Politikų turnyras neapsiėjo be nuostolių: vienas žaidėjas taip spyrė į kamuolį, kad tas pūkštelėjo tiesiai į Nerį.

„Mes tik vieną kamuolį pradanginome, – L.T. prisipažino A.Paleckis. – O vaikai, kurie žaidė iš ryto, nuplukdė kokius tris”.

Pasaulinės širdies dienos proga vilniečiai, kol vyko sporto varžybos, galėjo nemokamai pasisverti, pasimatuoti kraujospūdį ar išsitirti cukraus kiekį kraujyje. Tačiau gražią bobų vasaros dieną tam paaukojo nedaugelis.