Kaip BNS sakė Advokatų tarybos pirmininkas Rimas Andrikis, taryba konstatavo, kad Ž.Mišeikis, atstovaudamas savo kliento interesams ir susirašinėdamas su BNS dėl informacijos apie A.Zuoką paneigimo, pažeidė advokato elgesiui keliamus reikalavimus.

Anot R.Andrikio, Ž.Mišeikio raštų tonas buvo įvertintas kaip nemandagus.

"Byla iškelta už nemandagų elgesį su jumis - nemandagūs kreipiniai ir t.t., o pagrįsti jo reikalavimai ar nepagrįsti, mes nesvarstom, čia A.Zuoko problema, 50 proc. žmonių teismuose bylinėjasi be pagrindo", - sakė Advokatų tarybos pirmininkas.

Advokato Ž.Mišeikio klientas reikalavo paneigti pacituotus kito politiko žodžius bei sakinį "Seimo laikinoji tyrimo komisija padarė išvadą, jog Liberalų ir centro sąjungos lyderis, Vilniaus meras Artūras Zuokas yra "abonentas", esą ėmęs pinigus iš privačios bendrovės "Rubicon Group" už jai palankių sprendimų priėmimą".

Reikalavimas buvo pateiktas nepaisant to, kad Seimo laikinosios tyrimo komisijos išvadose, kurioms buvo pritarta Seimo nutarimu, nurodoma: "[...] aplinkybių visuma leidžia manyti, kad Vilniaus miesto savivaldybės meras A. Zuokas ir "juodojoje buhalterijoje", bei telefoniniuose pokalbiuose minimas "Abonentas" yra vienas ir tas pats asmuo, glaudžiais ryšiais susijęs su įmonių grupe "Rubicon group".

DELFI ir BNS argumentuotai atsisakius tokį reikalavimą vykdyti, buvo gautas advokato reikalavimas pateikti DELFI ir BNS finansinę atskaitomybę bei atskleisti ginčijamo straipsnio autoriaus vardą, pavardę, asmens kodą, gyvenamąją vietą bei darbo ar autorinių sutarčių kopijas tam, kad žurnalisto atžvilgiu būtų galima inicijuoti baudžiamąjį procesą.

Advokatų garbės teismas maždaug per du mėnesius išnagrinės Ž.Mišeikio bylą ir skirs jam nuobaudą - pastabą, papeikimą, viešą papeikimą arba panaikins advokato licenciją.