Garliavoje įsikūrusi didžiausia Kauno rajono mokykla - Jonučių vidurinė - jau dveji metai palaiko glaudžius ryšius su Almos Adamkienės paramos fondu. Šio fondo lėšomis 2000 metais mokykloje buvo įkurtas Dailės kabinetas-studija, įrengtas Žaidimų kambarys. Almos Adamkienės kvietimu Jonučių vidurinės mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras dalyvavo sostinėje vykusioje Knygų mugėje. Vilniuje jaunuosius muzikantus pastebėjo ir Prezidentas Valdas Adamkus, susidomėjęs, kad paprasta vidurinė mokykla turi savo pučiamųjų orkestrą.

Lankydamasis Jonučių vidurinėje mokykloje Prezidentas su žmona apžiūrėjo Dailės kabinetą-studiją, informatikos kabinetą, Žaidimų kambarį.

Susitikęs su abiturientais šalies vadovas paragino jaunąją kartą išnaudoti jų gyvenime atsiveriančias naujas galimybes, imtis iniciatyvos nuo pirmųjų savarankiško gyvenimo dienų.

"Labai svarbu, kad jūs imtumėtės iniciatyvos ne verčiami, o patys savo noru. Bandykite ieškoti naujų kelių ir išnaudoti naujojo pasaulio teikiamas galimybes, nepamiršdami mokyklos suole gautų žinių", - teigė V.Adamkus.

Jis akcentavo, jog būtent naujoji karta turės sukurti Lietuvai vietą Europos Sąjungos ir NATO struktūrose, kad mūsų šalis taptų pripažinta pasaulyje.

Tuo tarpu moksleiviai labiausiai domėjosi švietimo reformos eiga ir valstybės finansuojamų vietų skaičiumi. Prezidentas užtikrino dėsiąs visas pastangas ir raginsiąs Seimą bei Vyriausybę taip pakreipti švietimo reformos eigą, kad aukštasis mokslas būtų prieinamas kuo platesniam moksleivių ratui.

Vėliau susitikęs su pedagogais šalies vadovas padėkojo jiems už pastangas, diegiamas vertybes ir atsakomybę jaunajai kartai ir visai valstybei.

Jonučių vidurinės mokyklos direktorius Aloyzas Pakolkis džiaugėsi stiprėjančiu mokyklos ir A.Adamkienės paramos fondo bendradarbiavimu. Jo teigimu, mokykla iš fondo sulaukė 50 tūkst. litų vertės paramos. Fondo lėšomis ne tik įrengtas Dailės kabinetas-studija, bet ir nupirkta 11 kompiuterių, įvairių knygų bei leidinių, žaidimų. Artimiausiu metu mokykla laukia 4 tūkst. litų vertės sporto inventoriaus, skirto vaikams, turintiems laikysenos sutrikimų.