Neseniai šiame laikraštyje buvo paskelbta, esą A. Drakšas gali valdyti žemės ir pastatų, kurie nėra nurodyti VTEK pateiktoje deklaracijoje.

Anot „Valstiečių laikraščio“, Čižiūnų kaime Trakų rajone, valstybės saugomame Aukštadvario regioniniame parke, neseniai už 2,7 mln. litų buvo pradėti pardavinėti ištaigingi apartamentai. Kas jų savininkas, paslaptis esą net artimiausiems kaimynams.

Netoli vieno ežero esanti sodyba seniau priklausė našlei Vandai Pranskevičienei, tačiau bėdos prispirta moteris 2002 metais ją pardavė. Netrukus sodyba esą buvo nušluota nuo žemės, o vietoj jos beveik per metus buvo pastatyti du didžiuliai gyvenamieji namai.

Kam pardavė sodybą, V. Pranskevičienė teigė nežinanti, kadangi dokumentus tvarkė nekilnojamojo turto agentūros darbuotojas.

Kaimo gyventojų tvirtinimu, sodyboje yra lankęsis tuometinis prezidentas Rolandas Paksas. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovė spaudai Jūratė Overlingienė laikraščiui patvirtino, kad nušalintasis valstybės vadovas yra buvęs toje sodyboje, ir nepaneigė, kad ji priklauso A. Drakšui.

Pastarasis išgarsėjo per vadinamąjį Prezidentūros skandalą. Klausydamasis jo pokalbių saugumas sužinojo apie prezidento ryšius su stambiausiu rėmėju Jurijumi Borisovu. Be to, A. Drakšas buvo vienas iš kandidato į prezidentus R. Pakso patikėtinių.

Pasak „Valstiečių laikraščio“, V. Pranskevičienė su sodyba pardavė 4 ha žemės sklypą, tačiau A. Drakšas esą dabar pardavinėja tik 2,46 ha. Tarybos narys VTEK nurodė Trakų rajone turintis du žemės sklypus, tačiau apie pastatus neužsiminė.

Paaiškėjus, kad A. Drakšas nedeklaravo viso turimo nekilnojamojo turto, VTEK galėtų kreiptis į teismą dėl baudos jam skyrimo.