Arvydo Pociaus vadovaujamas VSD iki šiol neišnagrinėjo buvusio JAV ambasadoriaus Keito Smito informacijos apie tai, kad Rusija buvusios Sovietų Sąjungos valstybėse kuria dujų pardavimo tarpininkes, kurios finansuoja vietos politikus ir taip daro įtaką, pirmadienį rašo dienraštis "Kauno diena".

Būtent energetiką VSD Ekonominio saugumo valdyboje kuravo mįslingomis aplinkybėmis Baltarusijoje žuvęs Vytautas Pociūnas.

Liepos mėnesį Rusijos koncerno "Gazprom" valdomoje KTE įvyko didelės permainos, kurios sukėlė tuomečių elektrinės vadovų nepasitenkinimą.

Liepą buvo naujai suformuota KTE valdyba, į kurią išrinkti du gamtinių dujų prekybos bendrovės "Dujotekana" atstovai. Naujoji valdyba atleido iš pareigų KTE vadovą Algimantą Stasiukyną ir į jo vietą paskyrė technikos direktorių Antaną Pranculį.

Tačiau A.Stasiukynas kreipėsi į Kauno teismą, kuris laikinai sustabdė valdybos sprendimų vykdymą. Įsikišus Vilniaus teisėjams, valdyti KTE buvo paskirtas laikinasis administratorius, kurio tapo "Dujotekanos" vadovas Rimandas Stonys.