Tačiau šios informacijos komiteto nariai DELFI nekomentavo. Esą sprendimas dėl garso įrašų ir stenogramų darymo buvo priimtas trečiadienį vykusiame neviešame NSGK posėdyje, todėl ši informacija nėra diskutuotina.

Komiteto nariai balsavimu sprendė dėl dviejų informacijos fiksavimo būdų – visų pokalbių fiksavimo ir stenografavimo bei dėl riboto įrašų darymo. Po balsavimo buvo pasirinktas antrasis variantas.

Po NSGK posėdžio A. Sadeckas žurnalistams sakė, kad trečiadienį komitetas patvirtino projektą, kuris ketvirtadienį bus teikiamas Seimui, kad šis patvirtintų pavedimą atlikti parlamentinį tyrimą. „Jei pavedimas bus suformuluotas, tai NSGK dirbs vadovaudamasis Seimo laikinųjų tyrimo komisijų įstatymu", - sakė A. Sadeckas.

Prieš tai, kad VSD veiklą tirtų specialiai sudaryta Seimo laikinoji tyrimo komisija, anksčiau pasisakė ir saugumo vadovas Arvydas Pocius ir šalies prezidentas Valdas Adamkus. Šalies vadovas sakė, kad NSKG vykdo VSD parlamentinę kontrolę ir komitetui pakanka kompetencijos atlikti šios institucijos parlamentinį tyrimą.

A.Sadeckas taip pat sakė, kad trečiadienio posėdyje buvo sutarta dėl klausimų nagrinėjimo procedūrų, tačiau neišskyrė priimto sprendimo neįrašinėti visų apklausose dalyvaujančių pareigūnų pokalbių.

Parlamentinį tyrimą atlikinėsiantis NSGK tirs VSD veiklą ir žuvusio saugumo karininko Vytauto Pociūno paskyrimo į Baltarusiją aplinkybes. Komitetas yra suformulavęs 8 klausimus, į kuriuos tikimasi atsakyti iki gruodžio 1 dienos.