„Tokio saugojimo negali būti ir tai būtų kvalifikuota tik kaip įstatymo pažeidimas. Ar tai užtrauktų baudžiamąją atsakomybę, yra atskiro tyrimo reikalas“, – sako generalinio prokuroro pavaduotojas G.Jasaitis.

Sekmadienį Lietuvos televizijos laida „Savaitė“ paskelbė, kad VSD pareigūnai apie tuometį prezidentą „Rolandą Paksą surinktos informacijos kopijas patikėjo saugoti Užsienio reikalų ministerijos seifui – dėl viso pikto“.

Vienas iš Generalinės prokuratūros vadovų G. Jasaitis taip pat teigia, kad „prokuratūra iki šiol tokių duomenų neturėjo“.

Tuo metu Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Alvydas Sadeckas Lietuvos radijui sako, kad šį klausimą turėtų pasiaiškinti ir Valstybės paslapčių apsaugos koordinavimo komisija. Komiteto pirmininko teigimu, šis klausimas komisijoje nebuvo svarstomas.

„Komisijoje tokie klausimai nebuvo svarstomi. Informacijos perdavimas kitoms institucijoms grindžiamas visų pirma principu – būtinybe žinoti. Komisija turi aiškintis, ar perduodant šią medžiagą buvo laikomasi atitinkamų procedūrų“, – sako vienas iš Valstybės paslapčių koordinavimo komisijos narių A. Sadeckas.