Vienos pensininkų organizacijos atstovas Jonas Burdulis teigia: „Iš valdžios malonių nenorime“. Jo manymu, valstybė turi įstatymų lygmeniu pripažinti savo klaidą ir tada atsiskaityti. Dabar, pasak jo, pažadas panašus į priešrinkiminės kampanijos žingsnį.

Kaip ir kodėl priimtas toks sprendimas? Juk dar prieš dvejus metus Vilija Blinkevičiūtė teigė, kad tai nereikalinga, prieš metus Algirdas Brazauskas – kad tai neįmanoma. Kas pasikeitė? Ar sutinka su tuo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija? Ar apskritai to reikia? Ant kieno pečių guls atsirandanti našta? Ką reikės daryti su tais, kurie paliko darbus ir juos amžiams prarado? Gal ir jiems reikėtų išmokėti moralinę kompensaciją? Ar išvis pensininkams verta tikėti premjero pažadais dėl pensijų grąžinimo?

Apie tai – penktadienį 9.10 val. tiesioginėje „Žinių radijo“ pokalbių ir ginčų laidoje „Raktas“. Kartojimas – 19.55 val.

Laidos vedėjas – Audrys Antanaitis.

Laidoje dalyvauja pensininkas Jonas Burdulis, socialinių reikalų ekspertė, buvusi premjero patarėja Salomėja Ona Girijotienė ir Socialinių reikalų ir darbo ministerijos atstovas.

Klausimus laidos dalyviams pateikti arba pareikšti savo nuomonę galite šio anonso komentaruose.