"Tai partinė išvyka už Seimo pinigus", - pareiškė parlamento vicepirmininkas socialliberalas Artūras Skardžius. V.Landsbergis Vašingtone planavo dalyvauti Europos demokratų sąjungos Priežiūros komiteto posėdyje ir Tarptautinės demokratų sąjungos partijų vadovų konferencijoje.

Tačiau Seimo valdybos nariai pasigedo šių renginių darbotvarkės, taip pat Užsienio reikalų komiteto pritarimo V.Landsbergio vizitui.

"Iš principo komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas mano kelionei pritarė, bet jis pats dabar išvykęs ir nevyksta komiteto posėdžiai", - pečiais traukė konservatorius, reikalavimą gauti pritarimą vadinęs pertekliniu.

Pasak V.Landsbergio, Vašingtone vyksiantys tarptautiniai renginiai yra aukšto lygio, jame dalyvaus nemažai ryškių politinių asmenybių, užsienio vyriausybių atstovų.

Konservatoriaus teigimu, anksčiau Seimo vadovybė yra rekomendavusi leisti parlamentarams vykti į tarptautinius renginius, kur reikia ginti šalies interesus. V.Landsbergis tvirtino Vašingtone jau suplanavęs nemažai svarbių susitikimų su Kongreso nariais.

Tėvynės sąjungos pirmininkas taip pat priminė, jog ir patys socialdemokratai nėra be nuodėmių: "Kai socialdemokratai už Seimo pinigus važiavo į Socialistų internacionalo posėdžius, problemų dėl partiškumo kažkodėl nekildavo".

Į Lisabonoje vykusį Socialistų internacionalo tarybos posėdį praėjusiais metais už Seimo pinigus vyko Vytenis Andriukaitis ir Roma Dovydėnienė.

Skirti dalį dienpinigių bei padengti draudimo išlaidas Socialdemokratų partijos veikėjai V.Andriukaitis ir Juozas Olekas iš Seimo biudžeto prašė ir išvykai į Vokietijos Niurnbergo mieste vykusią Socialdemokratų partijos konferenciją.

Tai jau ne pirmas kartais, kai Seimo vadovybė užkerta kelią V.Landsbergio planams išvykti už biudžeto pinigus. Praėjusių metų pabaigoje konservatorių lyderis nebuvo išleistas į Vokietiją, kur Bundestago vadovo Wolfgango Thierse kvietimu turėjo dalyvauti politikų šachmatų turnyre.