Vienas parlamentaras praėjusį mėnesį praleido net šešis posėdžius. Kaip pasiteisinimą jis esą nurodė šeimynines aplinkybes, bet jų neįvardijo. Neoficialiomis žiniomis, taip pasiteisino vienas socialliberalų lyderių Vytautas Kvietkauskas.

Balandį jis su žmona daugiau kaip savaitę ilsėjosi pietuose. "Tikrai žinau, kad tuo metu politikas ilsėjosi prie jūros, bet tai kažkodėl vadinama šeimyninėmis aplinkybėmis", - stebėjosi liberalas Aleksandras Poplavskis.

Konservatorius Antanas Stasiškis vakar pareiškė, jog gali būti rimtų bėdų, bet šeimynine priežastimi gali būti ir prastai žmonos iškepti blynai. A.Stasiškis mano, jog dėl šeimyninių priežasčių posėdžius praleidę parlamentarai dėl tos pačios priežasties turėtų nenueiti ir į Seimo buhalteriją atsiimti atlyginimo.

Etikos ir procedūrų komisijos vadovas Algimantas Salamakinas pareiškė suprantąs politikus, kuriems atostogos nepriklauso, bet tam tikros aplinkybės verčia praleisti posėdžius: "Tačiau posėdžių nelankymas dėl šeimyninių aplinkybių neturėtų tapti apmokamas".

A.Salamakiną nustebino ir kito parlamentaro pateikta pasiteisinimo priežastis: "Tuo metu buvau parlamente, tačiau nėjau į posėdį". Dar trys politikai komisijai iš viso nepateikė pasiteisinimo dėl balandžio mėnesį praleistų Seimo posėdžių priežasčių. "Lietuvos ryto" žiniomis, tai - Kazys Bobelis, Rimas Valčiukas ir Egidijus Skarbalius.