„Matydamas akivaizdžius bandymus apkaltinti mane vienaip ar kitaip prisidėjus prie V. Pociūno žūties, neatmetu galimybės kreiptis į teismą“, - antradienį išplatintame Tvarkos ir Teisingumo (liberaldemokratų) pranešime spaudai cituojamas R. Paksas.

Anot pranešimo, žiniasklaidoje pasirodančiuose pasisakymuose, susijusiuose su saugumo karininko V. Pociūno žūtimi, neretai eskaluojamas partijos pirmininko Prezidento R. Pakso vardas.

Todėl liberaldemokratai neatmeta prielaidos, kad šitokiu būdu sąmoningai bandoma suformuoti visuomenės nuomonę, kad „V. Pociūnas neva tapo keršto už pagalbą perversmo prieš R.Paksą organizatoriams auka“.

Pranešime teigiama, kad R. Paksas jau kreipėsi į generalinį prokurorą Algimantą Valantiną, kurio paprašė atkreipti ypatingą dėmesį šią bylą ir pateikti visuomenei aiškų atsakymą dėl diplomato žūties aplinkybių.

„Partija neatmeta galimybės, kad viena iš šmeižikiškos kampanijos prieš R. Paksą priežasčių yra ta, jog V.Pociūnas, įgyvendindamas perversmo prieš prezidentą dalyvių užduotis, turėjo informacijos, galinčios juos demaskuoti“, - sakoma pranešime spaudai.

Tokį pranešimą liberaldemokratai išplatino reaguodami į pirmadienį žurnale „Ekstra“ pasirodžiusią publikaciją.

Joje pateikta informacija buvo aptarinėjama ir pirmadienį vykusiame Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdyje, per kurį buvo išklausyti Valstybės saugumo departamento vadovas Arvydas Pocius ir jo pavaduotojai, užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas ir generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis.

Po susitikimo su šiais asmenimis, NSGK nusprendė inicijuoti parlamentinį VSD personalo ir V. Pociūno išsiuntimo į Baltarusiją tyrimą.