Priešais Lietuvos centrinį paštą pastatytas Švč.Mergelės Marijos maketas su išpjautomis skylėmis veido ir rankų vietoje subūrė pasipiktinusių tikinčiųjų, vienuolių ir kunigų būrį.

Pasipiktinę tikintieji šaukė, kad šis kūrinys, pro kurį iškišę galvas ir rodydami įvairias grimasas fotografavosi praeiviai, tiesiog niekina tikinčiųjų jausmus.

Daugiau negu trijų metrų aukščio ir beveik pusantro metrų pločio Švč.Mergelės Marijos maketą per tris paras pagaminusiam menininkui S.Banifacijui-Ievai antrąją festivalio dieną teko kūrinį išvežti atgal į savo dirbtuves.

„Mačiau, kad mano darbas kai kam patiko, kai kam – ne. Prie jo buvo susidariusios eilės, dauguma norėjo nusifotografuoti. Net ir vyresnio amžiaus turistai jį gyrė ir nematė nieko smerktino“, – buvo įsitikinęs S.Banifacijus-Ieva.

Pasak menininko, visi žmonės tam tikra prasme yra šventi ir visi turi teisę pasijusti Švč.Mergele Marija, rašo „Sostinė“.

Vos pusantros dienos Gedimino prospekte demonstruotas kūrinys, pasak galerijos „Meno niša“ direktorės Dianos Stomienės, nebuvo įtrauktas į renginių programą ir su šventės organizatoriais jo demonstravimas nebuvo suderintas.

Todėl, kilus pasipiktinimo bangai ir tokiai praeivių reakcijai, iš pradžių buvo uždengtas polietileno plėvele.

Vėliau menininkui buvo liepta jį išvežti.

Šiuo meno kūriniu, D.Stomienės tikinimu, buvo nepatenkinti ir kitų galerijų darbuotojai.

„Vieni dalykai tinka demonstruoti miesto gatvėje, kitiems čia – ne vieta. Pasipiktinę žmonės susirado mus, organizatorius, ir paprašė, kad darbas būtų pašalintas“, – „Sostinei“ pasakojo D.Stomienė.

„Tas vaizdas buvo šlykštesnis nei dainininkės Madonnos nusikryžiavimas koncertų metu“, – menininko darbą lygino Arkikatedros administratorius R.Doveika.

Jo manymu, šis S.Banifacijaus-Ievos darbas buvo pats neskoningiausias ir primityviausias akcentas Sostinės dienų festivalyje, rašo „Sostinė“.

Pasak kunigo, yra sakraliniai dalykai, kurie turi savo vertę ir iš jų tokių meno kūrinių daryti negalima.