Pirmadienį Seimo Etikos ir procedūrų komisija, tyrusi Liberalų frakcijos prašymą, nustatė, kad nebuvo atsižvelgta į teisėtą frakcijos reikalavimą padaryti pertrauką Darbo kodekso priėmime. Dėl šio procedūros pažeidimo komisija rekomendavo plenariniame posėdyje dar kartą balsuoti dėl 3-18-to Darbo kodekso straipsnių, praneša ELTA.

Gegužės 14 d. Seimo plenariniame posėdyje buvo priimta dalis Darbo kodekso straipsnių. Juos parlamentarams pristatė Seimo Socialinių reikalų komiteto narys Vasilijus Fiodorovas, nes nuo klausimo pateikimo, Seimo Etikos ir procedūrų komisijos rekomendavimu, nusišalino komiteto pirmininkas ir profesinių sąjungų konfederacijos lyderis Algirdas Sysas. Liberalų įsitikinimu, V. Fiodorovas tam komiteto įgaliojimų neturėjo.

Liberalų frakcijai paprašius Darbo kodekso priėmime padaryti pertrauką, posėdžiui pirmininkavęs Seimo pirmasis vicepirmininkas Česlovas Juršėnas, remdamasis iš posėdžių sekretoriato gautais duomenims, Darbo kodekso priėmimą tęsė. Vėliau, paaiškėjus, kad pertraukų limitas dar neišnaudotas, priėmus 18-tą straipsnį, Darbo kodekso priėmimas buvo atidėtas.

Pranešėjo, pristatant Darbo kodeksą, klausimo Seimo Etikos ir procedūrų komisija netraktavo kaip didelio nusižengimo Statutui, juo labiau, kad vėliau Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas tokius įgaliojimus V.Fiodorovui suteikė.

Seime jau yra priimta 117-ka Darbo kodekso straipsnių iš 303-ijų.