Ten verslininkas įsmeigs kryžių, ant kurio užrašytas jo karščiausias noras: „Viešpatie, apšviesk protą V.Žiurliui, nes jis nežino, ką daro“.

Prieš šią kelionę J.Vancevičius ketina surengti bado akciją prie Seimo rūmų Vilniuje. Jis dienas ir naktis leis mikroautobuse, apklijuotame administracijos vadovo pasirašytais ir J.Vancevičiui atsiųstais raštais.

„Badausiu 3 arba 5 dienas, nes V.Žiurlys – ne Tėvynė, kad turėčiau už jį aukoti savo gyvybę. Reikalausiu administracijos vadovo atsistatydinimo ir mėginsiu atkreipti parlamentarų dėmesį į tai, kaip valdininkai ignoruoja įstatymus bei žlugdo verslą“, – planus dėstė vyriškis.

Keleivių vežiojimu užsiimantis J.Vancevičius "Lietuvos rytui" tvirtina, kad Panevėžio rajono savivaldybės valdininkai atsisako jam sumokėti pagal įstatymą priklausančias kompensacijas už nuostolingus reisus.

Vežėjo teigimu, prieš metus Panevėžio rajono tarybos nariai patvirtino dar vieną nepelningą maršrutą Ramygala-Vadokliai, skirtą specialiai rajono mero Povilo Žagunio uošvei.

„Praėjusį pavasarį savivaldybės koridoriuje prie manęs priėjo meras P.Žagunis ir paklausė, kada aš pradėsiu vežioti jo uošvę, gyvenančią Vadokliuose. Kol Panevėžio rajono meras buvo Alfredas Pekeliūnas, gyventojų prašymai atidaryti tą maršrutą buvo kelerius metus iš eilės atmetami. Tačiau į tą kėdę atsisėdus P.Žaguniui popietinis maršrutas vis dėlto atsirado“, – piktinosi J.Vancevičius.

Keleivių vežimo įmonės „Juntė“ direktorius ir vairuotojas J.Vancevičius apskaičiavo, kad per vasarą jis 36 kartus važiavo maršrutu Ramygala-Vadokliai.

Per tris mėnesius jam teko pavėžėti 7 keleivius. Likusį laiką autobusas 24 kilometrus dardėdavo tuščias, rašo "Lietuvos rytas".