H.Žukauskas pripažino, kad jau rengiamas preliminarus kitų metų pradžioje vyksiančių savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvausiančių liberalų demokratų kandidatų sąrašas.

Ekspremjerą ir buvusį merą R.Paksą numatyta įrašyti pirmuoju numeriu Liberalų demokratų partijos kandidatų į sostinės tarybą dešimtuke.

Liberalai demokratai pagrindiniu R.Pakso konkurentu dėl Vilniaus mero posto įvardijo dabartinį sostinės vadovą liberalą Artūrą Zuoką.

Nors Liberalų sąjunga dar nėra patvirtinusi kandidatų į Vilniaus miesto tarybą sąrašo, neabejojama, kad A.Zuokas sieks būti išrinktas antrai kadencijai. Rinkimams Vilniuje jau rengiasi ir kitos partijos.

Neoficialiomis žiniomis, Socialdemokratų partija kandidatu į sostinės merus įvardija Prezidento patarėją ir Vilniaus miesto tarybos narį Audrių Rudį.

Tarp socialliberalų kova dėl kandidatų dešimtuko dar vyksta. "Lietuvos ryto" žiniomis, pirmuoju numeriu socialliberalų dešimtuke į Vilniaus savivaldybę pretenduoja tapti vienas Naujosios sąjungos lyderių parlamentaras Vytautas Kvietkauskas.

Konservatorių kandidatų į Vilniaus miesto tarybą sąrašas turėtų paaiškėti po kelių savaičių.

Dabar konservatoriai rengia vidinius rinkimus, kurie turėtų išaiškinti šios partijos kandidatą į merus.

Daugiausia šansų laimėti šiuos rinkimus turi eksministrė Seimo narė Irena Degutienė.