Labiausiai Naujosios politikos bloko nuomonės išsiskyrė dėl socialliberalų siūlomo pretendento į žemės ūkio ministrus žurnalisto Gintauto Kniukštos, kuris, kaip paaiškėjo, turi senokai negrąžintų skolų. Naujosios sąjungos prezidiumas nutarė nepasiduoti spaudimui ir šios kandidatūros neatšaukė.

"Lietuvos ryto" žiniomis, vakar liberalai vis dėlto apsisprendė nedidinti tarp politinių sąjungininkų kylančios įtampos, todėl galutinį sprendimą dėl Žemės ūkio ministerijos vadovo R.Paksas paliks priimti Prezidentui.

V.Adamkaus valia gali lemti ir kas vadovaus dar trims ministerijoms. Pavyzdžiui, išlieka du socialliberalų kandidatai į švietimo ir mokslo ministro portfelį. Tai Šiaulių universiteto socialinių mokslų fakulteto dekanas Algirdas Monkevičius ir Vilniaus universiteto rektorius Rolandas Pavilionis, kuris jau yra išrinktas šią sritį kuruojančio Seimo komiteto pirmininku.

Nors liberalai iš anksto buvo paskelbę, kad jiems atėjus į valdžią Susisiekimo ministerijai turėtų vadovauti Valstybinės automobilių kelių direkcijos vadovas Gintaras Striaukas, tačiau atrodo, kad ekonominiai interesai gali nustelbti partinius. Dabar pagrindinių pretendentu į susisiekimo ministrus laikomas vienas Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos savininkų Rimandas Stonys.

Liberalų stovykloje kilo abejonių dėl anksčiau skelbto kandidato į aplinkos ministrus. Be Vilniaus savivaldybės Plėtros departamento direktoriaus pavaduotojo Henriko Žukausko, jau minimas ir vicemeras Algirdas Kudzys.

Kandidatai į ministrus

Aplinkos ministras - H.Žukauskas, A.Kudzys.

Finansų ministras - J.Lionginas.

Krašto apsaugos ministras - L.Linkevičius.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė - V.Blinkevičiūtė.

Kultūros ministras - G.Kėvišas.

Susisiekimo ministras - R.Stonys, G.Striaukas.

Sveikatos apsaugos ministras - V.Janušonis.

Švietimo ir mokslo ministras - A.Monkevičius, R.Pavilionis.

Teisingumo ministras - G.Bartkus.

Užsienio reikalų ministras - A.Valionis.

Ūkio ministras - E.Maldeikis.

Vidaus reikalų ministras - V.Markevičius.

Žemės ūkio ministras - G.Kniukšta.