Be to, manoma, kad Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetą būtina sujungti su valstybės biudžetu, nes tai leistų sutaupyti administravimo išlaidų.

Pasak A. Daugėlos, Vyriausybės programa, kuriai reikės gauti Seimo pritarimą, jau kitą savaitę bus išdalinta parlamentarams. Artimiausias Seimo posėdis turėtų vykti kitą penktadienį. Taip pat kitą savaitę Naujosios politikos koalicijos atstovai žada prezidentui pateikti kandidatų į ministrus sąrašą. Pagal Konstituciją, ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentas.

Spauda ne kartą rašė, kad itin sunkiai ieškoti būsimųjų ministrų sekėsi Naujajai sąjungai. A. Daugėlos teigimu, socialliberalai jau turi visus kandidatus į ministrus. Pagal NS ir liberalų susitarimą šios partijos deleguoja į Vyriausybę atitinkamai šešis ir septynis ministrus. Tačiau, anot A. Daugėlos, sutarta iki pirmadienio, kuomet kandidatų sąrašas bus pristatytas šalies vadovui, jų pavardžių pavardžių.

Liberalai į jiems atitekusios Finansų ministerijos vadovus siūlo Joną Liongimą, Ūkio - Eugenijų Maldeikį, Kultūros - nacionalinės filharmonijos vadovą Gintautą Kėvišą, Teisingumo - advokatą Gintautą Bartkų, Aplinkos - parlamentarą Henriką Žukauską, Krašto apsaugos - Lietuvos misijos prie NATO vadovą, ambasadorių Liną Linkevičių.

Dar nėra oficialiai paskelbtas kandidatas į susisiekimo ministrus, nes, pasak spaudos, ankstesnį pretendentą - Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovą Gintarą Striauką gali pakeisti bendrovės "Klaipėdos Smeltė" valdybos pirmininkas ir vienas Vakarų pramonės ir finansų korporacijos vadovų Rimandas Stonys.

Socialliberalai į užsienio reikalų ministro postą siūlo Lietuvos ambasadorių Lenkijoje - Antaną Valionį, į socialinės apsaugos ir darbo - dabartinę šios ministerijos viceministrę Viliją Blinkevičiūtę, sveikatos apsaugos - Klaipėdos ligoninės vyriausiąjį gydytoją Vinsą Janušonį, vidaus reikalų - VR viceministrą Vytautą Markevičių.

Socialliberalai taip pat turi pasiūlyti savo kandidatus į žemės ūkio, švietimo ir mokslo ministrus. Pretendentas į valdymo reformų ir savivaldybių ministrus nėra siūlomas, nes dabar vyksta šios ministerijos jungimas su VRM.