Bazės vadas pulkininkas leitenantas Audronis Navickas "Ekstrai" tvirtino, jog tvora išdygs, kai tik bus išspręsti finansavimo ir kiti klausimai.

Užtat pasitelkę kraną ir traktorių, kariškiai demontavo prie pat bazės štabo stūksojusį paminklą - lėktuvą. Sovietmečiu Zokniuose veikė didžiulė karinių lėktuvų remonto gamykla.

Nurašę vieną netinkamą skraidyti naikintuvą Su-7, 1986 metais sovietų kariškiai jį užkėlė ant pjedestalo, sukurdami paminklą viršgarsinei karo aviacijai. Kai iš Rusijos armijos šią bazę perėmė nepriklausomos Lietuvos karo oro pajėgų kariškiai, paminklas liko stovėti. Tik raudonos žvaigždės buvo nutrintos.

Bazės vadas A.Navickas aiškina, jog paminklą laikanti konstrukcija surūdijo, buvo kilusi grėsmė, kad lėktuvas nugrius, tačiau pripažino, jog "Ekstros" publikacija pagreitino sprendimą. Anot vado, toje vietoje bus pastatyti mūsų karinėms oro pajėgomis labiau prasmingi simboliai.

Įdomi detalė: 20 metų Zokniuose ant pjedestalo išbuvęs Su-7 tikrai priklausė Afganistano karinėms oro pajėgoms. Naikintuvas buvo atskraidintas remontuoti į Šiaulius. Aptikus, kad jis netinkamas skraidyti, buvo nurašytas, papuoštas raudonomis žvaigždėmis ir paverstas paminklu.