Pirmadienį spaudos konferencijoje ji sakė, kad iš esmės tai yra ne kvotų, o kontrolės nustatymas. "Kontroliuoti ir koordinuoti iš tiesų reikia", - pažymėjo Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė. Jos nuomone, tokie apribojimai ir sugriežtinta tvarka turėtų būti laikinos priemonės. Seimo komiteto vadovės duomenimis, tai yra praktikuojama ir kitose šalyse, pavyzdžiui, Latvijoje.

D.Mikutienė apgailestavo, kad politikai, eskaluojantys šią problemą, nekalba apie nustatytus akivaizdžius piktnaudžiavimus išrašant vaistus. Naujoji Seimo Sveikatos reikalų komiteto vadovė tikisi, kad kontroliuoti šį procesą padės receptų knygelės. Ji taip pat mano, kad reikėtų derėtis su vaistų gamintojais dėl vaistų kainų sumažinimo.

D.Mikutienė, kalbėdama apie naujas savo pareigas, sakė, kad ji nėra įtakojama jokių grupių. "Mano misija - ginti pacientų teises. Tačiau tai nereiškia, kad būsiu priešiškai nusiteikusi farmacijos atstovų ar medikų atžvilgiu. Kai mes rasime kompromisą, pacientai nuo to tik išloš", - teigė Seimo komiteto pirmininkė.

D.Mikutienės nuomone, Sveikatos apsaugos ministerija neturėtų būti ligų ar vaistų dalinimo ministerija. Pasak jos, svarbu yra skirti pakankamai dėmesio, visų pirma, ligų profilaktikai.