Bataliono vado majoro Rimanto Česlovo Černiausko teigimu, Lietuvos kariuomenės Mokymo ir doktrinų valdybai išsiųsti D.Knyzos dokumentai, siekiant ir Lietuvoje jam suteikti puskarininkio laipsnį.

"Tai išties unikalus atvejis. Tikimės, kad bus priimtas teigiamas sprendimas ir D.Knyza bus pripažintas puskarininkiu", - sakė R.Č.Černiauskas.

D.Knyza interviu BNS sakė gimęs Lenkijoje, Užvidugirių Būdoje, o išaugęs ir mokyklą baigęs Punske. Šios lietuvybės salos pašonėje tebegyvena ūkininkaujantys jo tėvai. D.Knyzos senelis - pokario kovotojas už Lietuvos laisvę. Lenkijos kariuomenėje jam teko tarnauti įvariose vietose, tačiau pastaruosius kelerius metus jis praleido artilerijos pulke Suvalkuose.

"Į Lietuvą mane atvedė dvi meilės - savo tėvynei ir žmonai (taip pat Punsko lietuvaitei - BNS), kuri baigė mokslus Vytauto Didžiojo universitete Kaune ir ten dirba", - sakė D.Knyza.

Jo teigimu, į Lietuvą veržiasi ir kiti jo šeimos nariai - sesuo trečius metus studijuoja Vilniuje, o brolis žada įsikurti Alytuje.

Kariuomenės atstovų teigimu, atvejų, kai užsienio kariuomenėse tarnavę asmenys stojo į Lietuvos kariuomenę, labai reta. Praėjusiame dešimtmetyje iš JAV atvykęs karininkas Jonas Kronkaitis Lietuvoje tapo generolu majoru, Lietuvos kariuomenės vadu.