Valstybės institucijos atsakingos už saugumo užtikrinimą strateginiuose šalies transporto ir energetikos objektuose ėmėsi papildomų saugumą užtikrinančių priemonių ir sustiprino budrumą.

Lietuvos oro uostai skrydžių į Didžiąją Britaniją neatšaukė, tačiau vykstančius į šią šalį tikrino atidžiau.

Kaip DELFI sakė Civilinės aviacijos administracijos direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas, visi numatyti ketvirtadienio lėktuvai, nors ir vėluodami, į Didžiąją Britaniją pakilo.

„Manau, kad penktadienį nebus problemų, didžiausių rūpesčių kėlė sumaištis, dabar, manau, viskas normalizavosi“, – sakė jis.

Civilinės aviacijos administracijos direktoriaus pavaduotojas sakė, kad penktadienį lėktuvai į Didžiąją Britaniją turėtų kilti ir leistis taip, kaip numatyta.

Kaip DELFI sakė „Lietuvos avialinijų“ atstovas spaudai Mantas Vaitiekūnas, ketvirtadienį Vilniuje dar laukiamas vakarinis skrydis iš Londono Gatwicko oro uosto.

„Lėktuvas turėtų pakilti prieš 19 val., tačiau dėl atidėjimų skrydis gali vėluoti“, – aiškino M. Vaitiekūnas.

Jis sakė, kad penktadienio skrydžiai planuojami pagal numatytus grafikus, tačiau jie gali kisti priklausomai nuo žinių iš Londono.

„Mes tik tuo atveju galime atšaukti skydžius, jei D. Britanijos oro uosto administracija priimtų sprendimą riboti skrydžius, bet iš mūsų pusės tokių planų nėra“, – DELFI ketvirtadienį aiškino A. Šumskas.

Kauno oro uosto komercijos ir plėtros direktorius Arnoldas Rutkauskas DELFI sakė, kad „Ryanair“ lėktuvas ketvirtadienį po pietų pakilo į Stansted oro uostą Didžiojoje Britanijoje. Jo teigimu, lėktuvas porą valandų vėlavo, tačiau išskrido į Didžiąją Britaniją.

Antžeminio aptarnavimo kompanijos UAB „Litcargus“ padalinio vadovas Tomas Šuškevičius DELFI patvirtino, kad oficialios informacijos apie „Ryanair“ atšauktus skrydžius iš Kauno oro uosto nėra. Artimiausias skrydis į Londoną numatomas penktadienį 12 val. dienos.

A. Šumskas sakė, kad Lietuvos oro uostuose „jokių problemų su skrydžiais į Didžiąją Britaniją nėra“, o į JAV aviakompanijos iš Lietuvos oro uostų keleivių iš viso neskraidina.

„Keliaujantys į Didžiąją Britaniją tikrinami kaip visada ir dar truputį. Nuo šiandien atkreipiamas didesnis dėmesį į kai kuriuos specifinius dalykus“, – aiškino A. Šumskas.

Pašnekovas taip pat pabrėžia, kad skrydžiai visomis kryptimis tikrinami vienodai griežtai.