Kaip žurnalistams sakė buvęs valstybės vadovo patarėjas, susitikimo laiką jam nurodė premjero sekretoriatas. „Esu dėkingas ministrui pirmininkui, ir kaip padorus eilinis Lietuvos pilietis, jo kviečiamas, atvykau, kaip pranešė jo sekretoriatas, šiandien 9 val. 30 min.", - teigė D. Gudelis.

Tačiau į G. Kirkilo kabinetą ketvirtadienį ryte jis taip ir nepateko. Susitikimo jis pralaukė maždaug pusvalandį. Tuo metu premjeras kalbėjosi su Lenkų rinkimų akcijos parlamentarais.

Galiausiai buvo sutarta, kad D. Gudelio ir G. Kirkilo susitikimas įvyks ketvirtadienį pavakary.

„Apie nesusipratimą turėtų paaiškinti pats sekretoriatas arba vyriausiasis patarėjas J. Bernatonis. <...> Mane šiek tiek stebina vyriausiojo patarėjo elgesys", - teigė buvęs prezidento komandos narys.

Prieš kelias dienas D. Gudelis paskelbė sulaukęs naujojo Vyriausybės vadovo pasiūlymo pereiti į jo komandą ir prisipažino linkstantis savo postą iškeisti į „konkretesnį darbą". Tačiau vėliau G. Kirkilas pareiškė, kad prezidento patarėjas naujo posto paprašė pats, ir kelis kartus pakartojo neketinantis kviesti jo į savo komandą.

Nepaisant to, trečiadienį prezidentas Valdas Adamkus pasirašė potvarkį, kuriuo atleido D. Gudelį iš patarėjo pareigų.

Nors G. Kirkilas teigė nenorintis matyti buvusio valstybės vadovo patarėjo savo komandoje, ketvirtadienį ryte buvo suplanuotas jų susitikimas.

Teigiama, esą ketvirtadienį ryte J. Bernatonis pakvietė D. Gudelį atvykti vėliau, nei buvo kviestas, tačiau šis atsisakė.