"Kol kas neplanuoju", - žurnalistams teigė G. Kirkilas, klausiamas, ar D. Gudelis papildys dar formuojamą jo komandą.

Anot ministro pirmininko, su prezidento patarėju dėl šio galimybės pradėti dirbti Vyriausybėje buvo „tik pasitarta". „Aš turiu kitų planų", - sakė G. Kirkilas.

Premjeras išvakarėse pareiškė, kad D. Gudelis pats pasiprašė į jo komandą. „Šiuo atveju jis pats pasiūlė savo paslaugas. Manau, kad tai yra visiškai normalu, nes ne jis vienas toks yra, daug žmonių, kurie siūlo savo paslaugas", - interviu Lietuvos radijui sakė ministras pirmininkas.

Tuo tarpu prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė teigė, jog D. Gudelis jau priėmė sprendimą pereiti į premjero komandą. Teigiama, esą nemažai kritikuotą prezidento patarėją nuo rudens pakeis politologas Lauras Bielinis.

Pats D. Gudelis DELFI anksčiau teigė sulaukęs naujojo Vyriausybės vadovo pasiūlymo pereiti į jo komandą ir prisipažino linkstantis savo postą iškeisti į „konkretesnį darbą".

Trečiadienį ryte prezidentas Valdas Adamkius pasirašė potvarkį, kuriuo D. Gudelis buvo atleistas iš užimamų pareigų Prezidentūroje.

Kaip D. Gudelis sakė BNS, "po susitikimo su ministru pirmininku ir prezidentu aš savo sprendimą padariau". "Tai nebuvo lengvas sprendimas. Dabar sprendimai yra kitų rankose", - pridūrė jis.