Kaip antradienį žurnalistams sakė prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė, D.Gudelis priėmė sprendimą pereiti į premjero komandą.

Pasak atstovės spaudai, šalies vadovas D.Gudeliui dėkoja už darbą ir tikisi, kad jis deramai pritaikys savo gebejimus sprendžiant savivaldybių ir viešojo valdymo problemas.

R.Grumadaitė neatsakė, nuo kurios dienos D.Gudelis paliks postą Prezidentūroje ir kas laikinai vadovaus vidaus politikos grupei. Spaudos teigimu, D.Gudelį šiame poste gali pakeisti politologas Lauras Bielinis.

Anot atstovės spaudai, apie pokyčius prezidento komandoje bus pranešta rugsėjo pradžioje. Antradienį V.Adamkus, kuris tik pirmadienį vakare grįžo į Lietuvą po dešimties dienų viešnagės JAV, buvo susitikęs su D.Gudeliu.

Buvęs Anykščių rajono meras D.Gudelis vadovavo V.Adamkaus rinkimų štabui. V.Adamkui laimėjus rinkimus ir D.Gudeliui tapus šalies vadovo patarėju, pastarasis sustabdė savo narystę Liberalų ir centro sąjungoje.

D.Gudelis bus antrasis V.Adamkaus komandos narys, iškeitęs darbą Prezidentūroje į pareigas Vyriausybėje. Prieš kelias savaites neatlygintu G.Kirkilo konsultantu buvo paskirtas keletą metų V.Adamkaus konsultantu dirbęs nepriklausomybės akto signataras Česlovas Okinčicas.

Paskelbus, kad Č.Okinčicas dirbs pas premjerą, iš prezidento konsultanto pareigų jis buvo atleistas.

Liepos viduryje per spaudos konferenciją V.Adamkus pareiškė artimiausiu laiku stiprinsiąs vidaus politikos grupės komandą, kurios veiklos efektyvumu jau seniai abejoja žiniasklaida ir politologai.

V.Adamkaus antrosios kadencijos komanda neretai sulaukia politologų priekaištų, esą ji kur kas silpnesnė nei pirmasis patarėjų korpusas 1998-2003 metų kadencijoje. Politologų vertinimu, V.Adamkaus patarėjai dabar negeneruoja naujų idėjų, stokoja darbo patirties, tarp patarėjų nėra ryškaus lyderio.

2004 metų liepą antrą kartą prezidento pareigas pradėjusio eiti V.Adamkaus komandoje pareigūnų kaita gana žymi. Prezidentūrą dėl įvairių priežasčių paliko ne tik žemesnio rango tarnautojai, bet ir kelių grupių vadovai.