"Tai nėra mano asmeninis interesas, atstovauju tam tikrai visuomeninei grupei, darbuotojų organizacijai, savo rinkėjams", - aiškino jis.

Antradienį, opozicijai pareikalavus, A.Sysas nusišalino nuo Darbo kodekso projekto priėmimo procedūros ir pavedė tai atlikti parlamentarui Vasilijui Fiodorovui. Dėl A.Syso galimo interesų konflikto, atstovaujant tik vienai suinteresuotai šaliai - profesinėms sąjungoms, į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją buvo kreipęsi opozicijos atstovai.

A.Syso nuomone, tokiu būdu siekiama nušalinti žmones, kurie pakankamai gerai susipažinę su Darbo kodeksu, ir įnešti destrukciją. "Liberalai bando įgyvendinti savo pasakytus žodžius, jog darys viską, kad kodeksas nebūtų priimtas ar būtų priimtas kiek galima vėliau", - pažymėjo A.Sysas.

Seimo komiteto vadovas sakė teikęs dažniausiai Teisės departamento išvadas, Trišalės tarybos pozicijas, o ne savo asmeninę nuomonę.

"Lietuvoje vertybių skalė yra visiškai pakitusi. Ginti, atstovauti paprastą žmogų, jo interesus dabar Lietuvoje yra nemadinga, negarbinga ir netgi nusikalstama. Tokią išvadą galiu padaryti iš to, kas vyko Seime priimant Darbo kodeksą", - sakė A.Sysas.

Parlamentaro nuomone, teisiškai nėra jokių priežasčių jį nušalinti nuo Darbo kodekso priėmimo. "Tai yra mano apsisprendimo reikalas. Todėl sutikau, kad Seimo narys V.Fiodorovas Seimo plenariniame posėdyje tęstų Darbo kodekso pristatymą", - sakė A.Sysas. Pasak jo, tokį sprendimą yra priėmęs ir Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas.

Seimo komiteto vadovas tikisi, kad dar šį mėnesį pavyks priimti Darbo kodeksą. Jis sakė nenorįs, kad liberalai vėl keltų destrukciją. "Šio dokumento priėmimas priklausys nuo to, ar bus elgiamasi konstruktyviai", - sakė A.Sysas.

Antradienį liberalų iniciatyva Seimas Darbo kodekso priėmimą atidėjo iki kitos savaitės.