Sekmadienio naktį į Vilniaus geležinkelio stotį atvykus traukiniui Gomelis - Kaliningradas, stotyje budėję pasienio policijos pareigūnai perone pastebėjo vyrą ir jį sustabdė.

Paaiškėjo, kad tai Rusijos pilietis, turintis Rusijos vidaus pasą be Lietuvos vizos, kuris iš traukinio išlipo savavališkai.

Tuomet sulaikytasis pasiprašė pabėgėlio statuso.

Rusijos pilietis buvo nuvežtas į Vilniaus oro uosto pasienio kontrolės punktą (PKP). Užpildžius reikiamus dokumentus, pirmadienį jis buvo laikinai apgyvendintas Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje, pranešė Pasienio policijos departamentas.

Per savaitę tai buvo antras atvejis, kai Rusijos piliečiai Lietuvoje paprašo suteikti pabėgėlio statusą.

Praėjusį antradienį Kybartų geležinkelio PKP pasieniečiai iš traukinio Kaliningradas - Maskva išlaipino 8 Grozno gyventojus (2 vyrus, 2 moteris ir 4 nepilnamečius), neturėjusius Lietuvos vizų. Jie taip pat pasiprašė pabėgėlio statuso.

Tąkart Migracijos departamentas leido jiems pasilikti Lietuvoje. Grozno gyventojai buvo laikinai apgyvendinti URC Pabradėje, tačiau šį antradienį jie raštu pareiškė atsisaką savo prašymų dėl pabėgėlio statuso suteikimo.

Vadovaudamasis galiojančia tvarka, Migracijos departamentas nesuteikia informacijos, ar tai yra čečėnai, rusai ar kitų tautybių žmonės.

Dabar sprendžiama dėl Rusijos piliečių išsiuntimo iš Lietuvos atgal į Kaliningrado sritį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją