Į klausimą, jog Lietuvos kariai misijas turi tęsti iki galo, teigiamai atsakė 20,37 proc. visų apklaustųjų. Dar 11,23 proc. tyrimo dalyvių buvo įsitikinę, jog kariai turį tęsti misijas, tačiau su sąlyga, kad gaus didesnę sąjungininkų paramą.

Manančių, kad Lietuvos kariai turėtų būti sugrąžinti namo, daugiausia yra tarp vyresnio ir vidutinio amžiaus žmonių, bedarbių, pensininkų.

Tuo tarpu 21,93 proc. visų apklaustųjų mano, kad reikia ruoštis karių išvedimui, nes misijos brangiai kainuoja, dar 31,6 proc. tyrimo dalyvių pasisakė už tai, kad kariai turi būti nedelsiant išvesti, o 14,9 proc. šiuo klausimu neturėjo nuomonės.

Vertinant Lietuvos karių dalyvavimo tarptautinėse misijose naudą, jaunimas ir vidutinio amžiaus žmonės dažniausiai minėjo, jog taip užsitikrinama sąjungininkų parama - šį aspektą akcentavo 29,8 proc. visų tyrimo dalyvių.

28,2 proc. tyrimo dalyvių pabrėžė, jog dalyvaudami misijose kareiviai įgyja kovinės patirties ir taip stiprinamas valstybės prestižas. Daugiausia taip manančių tarp kauniečių, valstybinio sektoriaus darbuotojų, aukštąjį išsilavinimą turinčių žmonių.

28,98 proc. apklaustųjų buvo įsitikinę, jog misijos neduoda jokios naudos. Taip manančių buvo daugiausia tarp vidutinio ir vyresnio amžiaus žmonių.

Lietuvos kariai dalyvauja trijose tarptautinėse taikos palaikymo misijose - Afganistane, Irake ir Kosove.