Sostinės Antakalnio rajone gyvenanti ir viena mažametę dukrą auginanti J.Zubcova guodėsi nebegalinti išgyventi iš 252 litų socialinės pašalpos ir prašė R.Pakso fondo paramos.

Gavęs savo buvusio bendražygio laišką Vilniaus meras teigė, kad pagal įstatymus J.Zubcovai nepriklauso savivaldybės parama: "Vilnietei yra mokama socialinė pašalpa".

Nepaisant to, R.Pakso fonde paramos ieškojusiai ir jos nesulaukusiai J.Zubcovai meras žadėjo padėti. A.Zuokas tvirtino iš savo atlyginimo vienišai vilnietei skirsiąs 200 litų.

"Kažkada teko pačiam prisidėti prie R.Pakso fondo steigimo", - sprendimą padėti moteriai aiškino sostinės vadovas. Tuo tarpu R.Paksas pagalbos prašiusios moters neprisiminė.

Antakalnio rinkimų apygardoje į Seimą išrinktas politikas "Lietuvos rytui" negalėjo atsakyti, kodėl jo įsteigtas fondas atsisakė padėti šiai vilnietei. R.Paksas irgi neprisiminė, kodėl buvo nuspręsta kreiptis į Vilniaus merą.

R.Pakso įsteigtam Visuomenės pažangos fondui vadovaujanti žinoma estrados dainininkė Onutė Valiukevičiūtė apie J.Zubcovos prašymą teigė nieko nežinanti: "Sostinėje yra ir daugiau fondų. Gal R.Paksas tik tarpininkavo".

Dainininkė tikino, kad vos keletą mėnesių veikiantis R.Pakso fondas orientuojasi į visuomeninius poreikius: "Aišku, kad yra ir žmoniškumo kriterijai. Jeigu žmogui mirtinai reikia paramos, padedame, kiek galime".

Sostinės meras "Lietuvos rytui" tvirtino, jog miesto savivaldybei politikai gana dažnai persiunčia savo rinkėjų prašymus. Tačiau šįkart buvusio bendražygio raštas A.Zuoką šokiravo: "Moters prašymas buvo skirtas R.Paksui ir jo fondui.

Gaila, jog savo fondus įsteigę politikai net nebando ieškoti galimybių patys padėti ir žmonių problemas numeta savivaldybei". Vilniaus vadovo teigimu, savivaldybė turi galimybių padėti tiktai tuo atveju, jei paramos prašantys asmenys atitinka įstatymo ir savivaldybės nustatytus kriterijus.