A.Valionį ketvirtadienį pasiūlyta siųsti ambasadoriumi į Portugaliją. Pasisekė ir švietimo bei mokslo eksministrui R.Motuzui – jam galbūt bus leista ambasadoriauti Švedijoje.

Tuo tarpu kitiems teks pasukti galvą, kaip užsidirbti. L.T domėjosi VIP bedarbių šansais grįžti į ankstesnes, kadaise dėl valdžios mestas darbovietes.

Vladimiras Prudnikovas

Kultūros eksministras prieš eidamas į politiką dirbo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) Dainavimo katedros vedėju.

V.Prudnikovas žada nebepolitikuoti, o pagaliau vėl grįžti prie to, ką moka: „Dainuosiu, mokysiu studentus”.

Tačiau vienas iš LMTA vadovų Teofilis Vitėnas pabrėžė: „Čia ne taip, kad užsimanau ir grįžtu. Kad pas mus užimtų vietą, reikia praeiti konkursą! Reikia žiūrėti, ar yra jam studentų, vietų. Grįš iš užsienio mūsų rektorius – jo žodis ir bus lemiamas!”

Gintautas Bužinskas

Į politiką pasuko iš Vilniaus universiteto, kur buvo Teisės fakulteto prodekanas. „G.Bužinskas nepretenduoja į šias pareigas, kadangi tai buvo prodekanas ūkio reikalams ir tos pareigos jau panaikintos“, – vakar L.T. sakė dabartinis fakulteto dekanas Vytautas Nekrošius.

Jis pridūrė: „Šiaip jau, manau, pinigus ir ūkį turėtų tvarkyti tikri finansininkai.

Dekanas V.Nekrošius svarstė, kad politika nebūtinai sugadino G.Bužinską kaip akademiką: „Ko gero, atitrūksti tokioje situacijoje, bet visąlaik yra laiko, kad pasivytum, ką praradai. Žiūrėsim, kaip čia bus, jis į mane kol kas nesikreipė”.

Gintaras Furmanavičius

Prieš tapdamas vidaus reikalų ministru, jis dirbo „Lietuvos telekomo” bendrovės ryšių su visuomene departamento direktoriumi. „Telekomo” jau net nebėra, bendrovė pervadinta į „Teo”. Gal ryšininkai ir dabar rastų darbo buvusiam savo PR’o vadovui?

Žilvinas Padaiga

Žilvinas Padaiga į valdžią atskubėjo iš Kauno medicinos universiteto (KMU), kur buvo studijų reikalų prorektorius. „Profesorius tikrai atostogaus iki rugsėjo ir jokių sprendimų dar nėra priėmęs”, – vakar Ž.Padaigos planus atskleidė jo atstovė Odeta Rimkevičiūtė.

Kęstutis Daukšys

Prieš pradėdamas dirbti Vyriausybėje, šis „darbietis” pagarsėjo kaip Lentvario bendrovės „Kilimai” vadovas. Fabrikas jau gyvuoja beveik pusę amžiaus ir darbo čia tikrai netrūksta.

K.Daukšys „Kilimams” vadovavo nuo 1995 iki 2004 metų. Dabartiniai įmonės vadovai vakar iš L.T. nenorėjo net girdėti apie galimybę, kad eksministras grįžtų į Lentvario įmonę.