Apie įvykį nepranešta

Rajono Savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Makūnas patvirtino, kad birželio 25 dieną, sekmadienį, užsidegė mero tarnybinio automobilio “Volvo” priekinis panelis. “Mūsų darbuotojų surašytame akte konstatuota, kad gaisras kilo dėl trumpo jungimo. Skubos tvarka, kol bus remontuojamas “Volvo”, merui išnuomojome kitą automobilį”, - teigė valdininkas.

“Saab” nuoma kiekvieną dieną Savivaldybei kainuoja 118 litų. V.Makūnas vakar negalėjo pasakyti, kada bus baigtas “Volvo” remontas. Jis taip pat nežinojo, ar apie įvykį meras informavo policiją ir ugniagesius.

“Kauno dienai” vakar Savivaldybės atstovai oficialiai patvirtino, kad apie automobilyje kilusį gaisrą meras nei ugniagesiams, nei policijai nepranešė, todėl šis įvykis oficialiai nėra užregistruotas.

Neoficialiais duomenimis, būtent dėl to gali užtrukti ir “Volvo” remontas, nes neužregistravus įvykio draudimo kompanija atlygina tik iki tūkstančio litų nuostolių. Tuo tarpu pakeisti apdegusį “Volvo” panelį kainuoja kur kas brangiau.

Užsiminus, kad naujasis automobilis išsinuomotas be jokio konkurso, Savivaldybės administracijos direktorius teigė, kad buvo atlikta apklausa. Iš apklaustų trijų firmų bendrovė “Piliakalnis” pasiūlė mažiausią nuomos kainą.

Užsidegė prie namų?

Kauno rajono meras L.Gineika vakar nenoriai kalbėjo apie automobilių pakeitimą. “Per šventes prie namų automobilis užsidegė. Nieko jame tuo metu nebuvo. Kai sutvarkys “Volvo”, tada baigsis ir nuomos sutartis. Savivaldybėje nebuvo kitos mašinos, todėl ir teko laikinai išsinuomoti”, - tikino meras.

Kai kurie rajono Savivaldybės darbuotojai tikino, kad automobilis užsidegė merui su vaiku atvažiavus prie parduotuvės pirkti ledų. “Jis pats apie tai pasakojo ir džiaugėsi, kad tuo metu, kai kilo gaisras, nieko automobilyje nebuvo”, - sakė valdininkas.

L.Gineika vakar tai kategoriškai neigė. “Tikrai, nevažiavau pirkti jokių ledų”, - sakė politikas. Tuo tarpu Savivaldybės administracijos darbuotojai vakar “Kauno dienai” teigė, kad gaisras kilo merui važiuojant į namus.

Niekas nekontroliuoja

Tai jau ne pirmas atvejis, kai kyla įtarimų, kad Kauno rajono meras L.Gineika tarnybinį automobilį naudoja asmeniniais tikslais. Žiniasklaidoje buvo užfiksuota, kaip Savivaldybės vadovas vairuodamas “Volvo” automobilį atvyko apsipirkti į prekybos centrą “Urmas”.

“Savaitgaliais tarnybinis automobilis stovi prie mano namų, nes bet kuriuo metu gali tekti važiuoti”, - sakė L.Gineika.

Savivaldybės administracijos direktorius V.Makūnas teigė, kad merui ir administracijos vadovams rajono Taryba leido automobiliais naudotis ir po darbo, ir savaitgaliais.

Lietuvoje tik pastaruoju metu atkreiptas dėmesys, kad įvairaus rango valdininkai tarnybiniais automobiliais naudojasi tarsi nuosavais: važinėja į sodybas, pas giminaičius ir pan.