Panašiu metu Maskvoje ketino lankytis ir po kilusio skandalo netekęs posto Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas K.Kuzmickas. Šis politikas buvo kviečiamas susitikti su prieštaringos reputacijos Rusijos farmacijos magnatu Vladimiru Bryncalovu, su kuriuo turėjo derėtis dėl jo įmonės gaminamų vaistų registravimo ir pristatymo į Lietuvą.

Saitai su farmacijos verslu Vakar E.Tamašauskas „Lietuvos rytui" patvirtino, kad lankėsi Maskvoje. Tačiau jis neigė pasinaudojęs K.Kuzmickui adresuotu kvietimu apsilankyti V.Bryncalovo gamykloje.

E.Tamašausko teigimu, Maskvoje jis susitiko su buvusiu vienu Kauno krepšinio klubo „Žalgiris" savininkų Šabtajumi Kalmanovičiumi.

Mūsų šalies pilietybę turintis Š.Kalmanovičius - irgi prieštaringos reputacijos veikėjas. Jį siejo bendras verslas su įtakingu Rusijos politiku Josifu Kobzonu. Š.Kalmanovičius ir J.Kobzonas yra platų vaistinių tinklą Rusijoje turinčios farmacijos kompanijos „Liat-Natali" steigėjai. Vėliau buvę geri draugai susipyko, tačiau Š.Kalmanovičius tebeužsiima farmacijos verslu.

Svarstė gelbėjimo planą? E.Tamašauskas „Lietuvos rytui" tvirtino, jog slaptos kelionės į Maskvą tikslas - „Žalgirio" krepšinio klubo reikalai. Kauno mero teigimu, susitikti su buvusiu šio klubo savininku Š.Kalmanovičiumi jį neva paskatino atlikta kauniečių apklausa. Esą žmonės linkę tikėti, kad krizę išgyvenantį klubą galėtų atgaivinti tik skandalingasis verslininkas. „Aš paskambinau Š.Kalmanovičiui, ir mes susitikome aptarti gelbėjimo varianto", - teigė Kauno meras. Jis tikino iš Š.Kalmanovičiaus išgirdęs, esą šis neatsisakytų grįžti į Kauną. Derino su žmona, o ne su klubu Kauno meras tvirtino, jog nemokamų atostogų metu į Rusijos sostinę keliavo už savo pinigus.

Kodėl jis rūpinosi viešuoju interesu atostogų sąskaita ir už savo pinigus? Į šį klausimą E.Tamašauskas atsakė: „Man, kaip kauniečiui, ši komanda svarbi. Mes svarstome galimybę, kad „Žalgirio" klubas galėtų tapti viešąja įstaiga, kurios veikloje dalyvautų Kūno kultūros akademija, Kauno savivaldybė. Siekiame neprarasti komandos ir žaidėjų".

Tačiau E.Tamašauskas apie savo išvyką kažkodėl neinformavo nei savivaldybės administracijos, nei „Žalgirio" klubo atstovų. „Derinau su žmona", - pareiškė Kauno meras.