Kaip BNS antradienį sakė KOP vadas pulkininkas Artūras Leita, sudaryta komisija išnagrinės KOP Oro erdvės stebėjimo ir kontrolės valdybos radarų parodymus ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų liudijimus apie pirmadienį įvykusį Baltarusijos KOP sraigtasparnio "Mi-24" skrydį, kurio metu, kaip įtariama, buvo pažeista Lietuvos oro erdvė.

Sraigtasparnis apie 100 metrų įskrido į Lietuvos teritoriją pirmadienį 11 val. 35 min.Varėnos rajone, ties Kabeliais.

Baltarusijos gynybos ministerija, savo ruožtu, neigia buvus pažeidimą.

Anot Rusijos agentūros ITAR-TASS, Gynybos ministerijos atstovas spaudai Vladislavas Remenčikas pareiškė, kad pirmadienį iš aviacijos bazės Nr.181 pakilę Baltarusijos sraigtasparniai nenukrypo nuo savo skrydžio maršrutų ir nepažeidė Lietuvos oro erdvės. Tai esą liudija Baltarusijos priešlėktuvinės gynybos radarai.

Praėjusią savaitę Lietuvos URM įteikė notą Baltarusijai, reikalaudama pasiaiškinti dėl birželio 19 dieną įvykusio incidento, kai Baltarusijos KOP sraigtasparnis "Mi-8" dukart per vieną dieną mažame aukštyje įskrido į Lietuvos teritoriją.

Birželio 29 dieną Rusijos KOP naikintuvas "Su-27" pažeidė Lietuvos oro erdvę, įskridęs į šalį maždaug 3 kilometrus ir joje išbuvęs maždaug minutę.

Pernai rudenį į Lietuvą, kaip tuomet skelbta - dėl piloto klaidos, atklydo ir sudužo raketomis ginkluotas Rusijos naikintuvas "Su-27".