Apie 20 kilometrų ilgio paplūdimio ruože nuo Birutės kalno centrinėje Palangoje iki Šventosios nėra tuščios pliažo atkarpos.

Palangą užgriuvusi poilsiautojų banga nušlavė ir pakelėse nakvynę siūlančius palangiškius.

Penktadienį per pietus Klaipėdos plente atvykstančių poilsiautojų niekas nebelaukė. Buvo išgraibstyti net ir apie keturis kilometrus nuo jūros nutolusių daugiabučių kvartale esantys kambariai.

Tikro išbandymo sulaukė Palangos kavinės. "Felikso" kavinių tinklo savininkas Edmundas Sakalauskas tvirtino, kad keturioms švenčių dienoms maisto atsargų pasiruošė kaip 12 dienų.

Palangoje ir Šventojoje vasaros sezono metu veikia per 100 kavinių, restoranų, laikinų maitinimo įstaigų paplūdimiuose ir mieste. Visose viešojo maitinimo vietose vienu metu telpa apie 40-45 tūkst. klientų.

Neringa - irgi pilna poilsiautojų. Tiems, kurie nepasirūpino nakvyne iš anksto, tenka nakvoti automobiliuose.

Neringos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" darbuotojai jau kelios dienos negali nudžiuginti iš anksto savo poilsio nesuplanavusių žmonių - visos vietos užimtos.

Teigiama, kad Neringos viešbučiai bei vietiniai gyventojai vienu metu gali priimti maždaug 10 tūkstančių žmonių.

Bendrovė "Smiltynės perkėla" ketvirtadienį pasiekė rekordą - keltais per Kuršių marias į abi pusės perkėlė 4100 automobilių ir 29 tūkst. žmonių.

Bendrovės vadovas Algirdas Žukauskas teigė išgirdęs ir visai netikėtų neringiškių pasiūlymų - nebekelti žmonių iš Klaipėdos į kitą Kuršių marių pusę, kadangi Neringa jau pilna.

Karštomis ilgo savaitgalio dienomis Druskininkų gatvėse nesistumdė poilsiautojų minios, tačiau kurorto viešbučiuose ir svečių namuose vakar buvo beviltiška rasti laisvą kambarį.

Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Rimantas Palionis pastebėjo, kad šįmet į Druskininkus vėl atvažiuoja daugiau lenkų, šį kurortą mielai renkasi Izraelio piliečiai.

R.Palionis patikino, kad daugelis poilsiautojų mieliau renkasi paprastesnius bei pigesnius viešbučius, svečių namus. Tuo tarpu brangiuose viešbučiuose, kuriuose už kambarį tenka mokėti 600-800 litų, laisvų vietų beveik nepristinga.