Melisų, čiobrelių, rozmarinų šakelės vazonėliuose atrodo kaip kambariniai augalai, juo labiau, kad jie ir atrodo dekoratyviai.

Įvairių žalumynų galima užsiauginti iš sėklų, tik reikia žinoti, kad tada daugiamečių augalų galima tikėtis tik kitais metais. Be to, kai kurios sėklos, pavyzdžiui, čiobrelių ir rozmarinų, dygsta labai lėtai.

Salotos, petražolės ir bazilikai

Jeigu norisi greito rezultato, galima užsiauginti įvairiausių žalumynų: Pekino salotų, kitokių salotų, garžgarsčių, krapų, kalendrų, garstyčių, špinatų. Žalumynai neužaugs tokie dideli, kokius matome parduotuvėse, bus blyškesni, trapesni, juk namų sąlygų nepalyginsi su pramoniniais šiltnamiais. Šviesos bus mažai net ant pietinių palangių, todėl reikės papildomo dirbtinio apšvietimo.

Įvairius augalus galima sėti tiek kartu, tiek atskirai, tankiau, nei darže. Tiks bet kokios plačios, ne itin gilios talpos, dėžės. Pridėkite žemių, palaistykite, kad būtų užtektinai drėgmės. Sėklas užberkite paviršiuje, tada užberkite plonu žemių sluoksniu ir uždenkite polietileno plėvele. Kai pasirodys daigeliai, ir toliau palaikykite didelę drėgmę. Kai daigai pasieks 5–7 cm, nupjaukite arba išraukite su šaknimis. Likę augalai užaugs tvirtesni, labiau įsišaknys. Paskui galėsite skabyti lapelius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)