Šįkart – apie beveik iki 4 metrų aukščio išaugusias saulėgrąžas, kurios šiemet puošė Žemaičių Naumiesčio seniūnijos Buikiškės kaime gyvenančios Vilijos Eičienės sodybos aplinką.

Vilija – gerai žinoma krašto fotografė, kurios užfiksuoti įspūdingi gamtos vaizdai nuolat puošia „Šilutės naujienų“ laikraščio puslapius. Nors moteris dirba su gamta visai nesusijusį darbą – laiškininke, jos didžiausias pomėgis – fiksuoti gamtos grožį.

Mintis aplink sodybą prisėti saulėgrąžų, pasak Vilijos, irgi kilo iš tos pačios meilės gamtai. Pirmąsias sėjo gal prieš 10-metį ar daugiau, bet jau ir tada sako turėjusi mintį, kad augins jas „tik dėl jų grožio ir dėl žvirblių“. „Nei aš jas labai prižiūriu, nei dėl jų stengiuosi – man svarbiausia, kad jos man savo grožį atiduotų“, – sako Vilija.

Moteris pasakoja, kad niekas jos šeimoje net žiemos vakarais saulėgrąžų nelukštena, dažniausiai tai dar iki žiemos padaro žvirbliai.

Saulėgrąžų sėklas Vilija perka specializuotose sėklų parduotuvėse, bet rinkdamasi žiūri, kurioje pakuotėje jos stambesnės. Mat kaip tik iš stambesnių, pasak jos, ir išauga didžiausi augalai.

Šiemet saulėgrąžos V. Eičienės sodyboje irgi aplinkinius žavėjo dydžiu – jų aukštis, pasak šeimininkės siekė apie 3,85 m.