Nors augalus, išaugintus vazonuose, galima sodinti nors ir dabar, tačiau tikrasis sezonas, kai galima perkasti ir iš vienos vietos į kitą persodinti grunte augančius medelius prasidės po pirmųjų šalnų, kai augalų vegetacija sustos.

Žvalgomės, ką parodoje siūlo pardavėjai ir kokios kainos. Detali apžvalga videoreportaže.

„Rudenį visada būna mažiau žmonių nei pavasarį. Medeliai kol kas tik su vazonais, nes nebuvo šalnų ir vaismedžių bei vaiskrūmių iškasti medelyne dar negalima“, – aiškina sodinukais prekiaujanti Ieva.

Jis sako, kad viena iš naujovių, kurių ieško žmonės, tai putinai, juodosios avietės. Pardavėja juokauja, kad kai per televizorių parodo kokį nors augalą, jo pradeda ieškoti. Šiemet taip nutiko su juodosiomis avietėmis.

Kalbant apie kainas, Ieva sako, kad dvimetis vaismedis vazone 12 eurų, rojaus obelaitė, 15, vaiskrūmiai po 5 eurus.

Kai prasidės prekyba medeliais „plikomis šaknimis“, šie augalai bus kur kas pigesni. Pavyzdžiui, obelaites pardavinės po 7 eurus.

Aurelija, prekiaujanti lazdynais, graikiniais riešutais, sako, kad jie kainuoja nuo 10 iki 25 eurų, priklausomai nuo dydžio ir amžiaus. Taip taupomas laikas. Kuo brandesni medžiai, tuo greičiau ves derlių.

Sodinant persiką ir abrikosą, reikėtų rinktis vietą saulėje, kad nebūtų pavėsio. Persikai ir abrikosai, ketverių metų, 25 eurai.

„Populiarėja koloniniai vaismedžiai, kurie tinka mažiems sodams. Lyginant su pernai metais, kai kurie augalai pabrango“, – sako Aurelija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją